Zaterdag ochtend ontbijtje yam yam

Ontbijten… zou je volgens veel dieetstromingen niet moeten overslaan.
Maar volgens de Paleo en LCHF methodes is het echt geen drama als je je ontbijt overslaat.
Met name bij de LCHF methode is het overslaan van je ontbijt heel normaal.
LCHF zegt namelijk dat je alleen moet eten als je honger hebt en dan zoveel eiwitten/vetten tot je voldaan bent, maar later meer hierover.

Mijn levenswijze is The best of both worlds…. Ik eet geen koolhydraten en geen suikers Paleo en LCHF , maar neem af en toe wel zuivel (LCHF)
Ik neem ’s ochtends de ene keer Griekse yoghurt met LCHF /Paleo muesli (receptje volgt) en de andere keer 2 gekookte eitjes, of een groente cracker met een plakje rauwe ham.

Nog een voorbeeldje van een weekend ontbijtje, echt heerlijk.

Je heb nodig:
1 bijna hardgekookt ei
1 th olijf olie of mayo (zie onder)
Kiemgroenten
Verse koriander
Avocado
Zout en peper (eventueel chili flakes)

Je prakt het eitje en vermengt het met een theelepel goede extra vergine olijfolie (Paleo) of een theelepel Zaanse mayo (LCHF – zaanse omdat daar geen suiker in zit), plus wat zout , peper en eventueel de chili flakes voor het pittige effect (en de stimulering van de stofwisseling)
Op het bord een halve avocado in plakjes, wat koriander blaadjes.
Bij AH de Pittige Kiemgroenten mix gekocht (radijs, prei en groene radijs) , van elk een beetje op het bord verdeeld en daarbij de ei salade.

Paleo ontbijt heeeeerlijk

Echt heerlijk, maar ik kan me voorstellen dat je door de weeks om 6 uur ’s ochtends of hoe laat je dan ook op staat geen kiem groente wil eten, dus vandaar een lekker weekend ontbijtje.

Smakelijk
Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.