Te lekker brood zonder gist of tarwe

Te lekker brood zonder gist of tarwe

brood

Voor 1 brood heb je nodig: 

135 gr zonnebloempitten
90 gr lijnzaad (heel) maar gebroken is ook goed
65 gr blanke hazelnoten
145 gr havervlokken
2 eetlepels chiazaad
4 eetlepels Psyllium vezels
1 theelepel zeezout
1 eetlepel ahornsiroop (of wat stevia als je suikervrij wilt eten)
3 eetlepels gesmolten kokosolie
350 ml water  

Bereiding:
In een siliconen cakevorm doe je alle droge ingrediënten. Roer ze goed door elkaar.
Roer in een kom de ahorn siroop samen met het water en de olie en roer dit door de droge brood mix.
Als de mix te droog is moet je er wat water bij doen. Roer het goed door dat alles aan elkaar kleeft. Het wordt een hele dikke massa.  Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel en laat vervolgens minstens 2 uur maar mag ook de hele nacht staan.
Om te weten of het deeg klaar is trek je de zijkant van de vorm een beetje opzij, als het deeg  dezelfde vorm aan houd dan is het klaar om gebakken te worden.

Zorg dat je je oven voorverwarmd heb op 175C.  Zet het brood in het midden de oven en bak voor 20 minutes. Hierna haal je het uit de vorm, en legt het ondersteboven op een ovenrek en bakt het nog ongeveer 30-40 minuten af.
Het brood is klaar als je erop tikt en het hol klinkt.
Voordat je het snijdt eerst helemaal af laten koelen.

Het allerlekkerst is het brood als toast!
Dus… Ik heb het brood in dunne plakken gesneden en zo ingevroren. Als ik dan een plakje wil dan gaat het in het broodrooster …. Hmmm Te lekker brood 

Weetje

Psyllium vezels,Vlozaad, oftewel Plantago ovata, is een opmerkelijke plant. Niet zozeer vanwege zijn uiterlijke verschijningsvorm, maar meer om wat hij ‘in zich’ heeft. In de zaadvliezen van deze plant zit namelijk een gom slijm, dat in de maag in combinatie met water, een volumineuze massa vormt. Er ontstaat een soort gel, die voor een honger stillend en tegelijk beschermend effect zorgt. Vlozaad, dat oorspronkelijk afkomstig is uit India en Pakistan, is daarmee een natuurlijk volumemiddel dat zeer veel water kan binden als het eenmaal is ontdaan van zijn pel. Gewoonlijk wordt psyllium husk gebruikt omdat het gelerend en beschermend werkt. De werking hiervan is maximaal bij de husk. Deze psylliumhusk kan tevens gebruikt worden als een smaakloos natuurlijk geleermiddel voor sausen en als dikkingsmiddel voor rauwe taarten. De hoeveelheid moet gedoseerd worden in functie van de stevigheid die men aan een gerecht wil geven. Zijn voornaamste toepassingen liggen echter op het terrein van de schoonmaak van de darm. psyllium wordt gezien als de vrijmaker van aanslag / plaque op de darm, transitverbeteraar en werkt gunstig bij diarree wanneer deze te wijten is aan irritatie van het darmslijmvlies. psyllium is een bulkvormer, een vezelproduct, maar in tegenstelling tot alle andere vezelproducten die irritatie van de darm opwekken, totaal zonder enige prikkeling.).

Wat ik gekocht heb en prima werkt
bij de vitamine store :

physillium

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.