Spaghetti Aglio e Olio e Peperoncino maar dan zonder carbs

Mijn lievelingsgerecht… Ja echt , het meest simpele pasta gerecht dat je maar kunt bedenken. Spaghetti met knoflook, olie en spaande peper.
In het koolhydraatarme tijdperk staat dit gerecht dus niet meer op tafel maar gelukkig heb ik een variant gevonden die zo lekker is dat ik bijna het verschil niet proef. Sterker nog….. misschien wel net zo lekker.

In plaats van Spaghetti heb ik knolselderij gebruikt.
Een hele knol van de harde buitenkant ontdoen in vieren delen en met behulp van de spiralizer tot spaghetti snijden. TIP : ik dacht eerst ik maak een moois stuk in de vorm van bijvoorbeeld een courgette – want daar krijg je zulke mooie courgettini van maar nee dat werkt dus niet. Je moet een zo groot en dik mogelijk oppervlak houden om zo lang mogelijke slierten te krijgen.

snijden

Vervolgens blancheer je de knolselderij slierten 5 minuten in gezouten kokend water. giet ze af en laat ze daarna in ijskoud water staan tot je ze gaat gebruiken voor de aglio e alio.

gekookt

Dan voor de Aglio e Olio e Pepperoncino heb je nodig:
1 a 2 tenen knoflook (net zoveel als je aandurft voor morgen 🙂 )
Olijfolie
1 a 2 Spaanse pepers – rood en/of groen
1 bakje verse Italiaanse kruiden (van AH)
verse peterselie
Optioneel: geraspte Pecorino of Parmezaan (hangt er van of hoe streng je Paleo volgt)
Zout en vers gemalen zwarte peper.

kruiden kruiden bakken

Haal alle kruiden van de harde takjes af en snijd fijn.
In de koekenpan verhit je wat olijf olie, hierin doe je allemaal tegelijk, de kruiden, fijngehakte knoflook, peterselie en Spaanse peper.
Het geheel een minuut of 7-10 heel zachtjes laten pruttelen. Vervolgens doe je er de afgegoten knolselderie sliertjes bij en verwarmd deze goed door.
Op het bord doe je er nog wat zout en peper en eventueel de geraspte kaas erover.

spagheti van knolselder
Ik vind het lekker met een stukje langzaam gegaarde, pittig gekruide schouder karbonade
– deze bak ik even aan in de pan en dan laat ik ze vervolgens gedurende het hele proces hierboven in de oven op 140 graden door garen.  Dan valt het vlees zo goud als uit elkaar.
Heerlijk!!!

Smakelijk
Jacq

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.