Salade met Gamba-vinkjes

Gisteravond voor mijn gasten een heerlijk voorgerechtje gemaakt.
Ik heb ooit een keer op 24 kitchen (staat mij thuis ook 24 uur aan 😉 Angelique Schmeinck deze slavinkjes zien maken en heb die dus als voorbeeld gebruikt.

Nou ik kan je verklappen… ze zijn in 1 woord heeeerlijk! En gecombineerd met de andere gerechten in mijn salade is het een gerechtje geworden dat ik nog velen malen zal gaan maken.

gambavink

Salade met Gamba-vinkjes

Voor de gamba-vinkjes:
1 zak bevroren wit pootgarnaal (van AH)
2 fijn gesnipperde sjalotjes
2 geperste teentjes knoflook
12 plakjes ontbijtspek
olijf olie om te bakken

De andere ingredienten:
1 zakje gemengde sla (in dit geval de Waterkers melange van AH gebruikt)
1 avocado
1 rode grapefruit
16 pecannoten (halve)
goede olijfolie voor de dressing

Begin met het maken van de gambavinkjes , je kunt dit ’s ochtends al doen.
In een beetje olie de ui en de knoflook glazig bakken, en daarna af laten koelen.
De garnalen heb je natuurlijk laten ontdooien en van hun darmkanaal ontdaan. Dit is een vervelend klusje maar ik vind dat je dit echt moet doen!
Vervolgens hak je de garnalen heel fijn (of in de foodprocessor op de pulse stand) en daarna meng je het ui/knoflook mengsel erdoor, beetje peper en zout voor de smaak.
Dan leg je de plakjes ontbijtspek op een plank, met een lepel een schepje van de gamba tartaar erop en dan strak oprollen. Om ze af te maken ’s avonds hoef je ze alleen maar even te bakken in een pan met olijf olie (duurt 5 minuutjes)

Voor de salade en de opmaak…
Ik heb de grapefruit geschild inclusief het vliesje, vervolgens de helft van partjes in kleine stukjes verdeeld en het sap van de andere helft gebruikt om samen met de goede olijfolie een dressing te maken.
Op het bord dus, beetje salade in het midden, de grapfruitstukjes er over heen gedrapeerd, stukjes avocado erover, de pecannoten, de gambavinkjes en de grapefruit dressing.

Eet smakelijk
Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.