Oopsie , zonder meel geen brood, maar wel lekker

Ik probeer dus al een tijdje suiker en koolhydraat vrij te eten.
Zoals ik al eerder schreef probeer ik volgens het LCHF principe te leven.
Meer hierover vind je (binnenkort) op de dieet pagina.

Wat ik dus enorm leuk vind is om gerechtjes zo te maken / bewerken zodat ik ze volgens het LCHF principe kan eten.

Zo kwam ik via de site www.dietdoctor.com op Oopsie brood.
Oopsie brood , tja ik geloof dat niemand echt weet waarom het zo heet maar de “overlevering” vertelt dat iemand een keer brood wilde maken zonder meel , gluten en tarwe en dat het OOPS bijna mislukte…. Uiteindelijk een smaakvol ” broodje” waar je ik weet niet hoeveel variante op kunt verzinnen.

Hier onder volgen er 3 van mij:

oopsie brood 1

Voor een simpele standaard Oopsie heb je nodig:
3 eieren
100 gram roomkaas (monchou of philidelpia)
beetje zout
1/2 th bakpoeder
1 eetlepel fiberhusk (koop ik bij de Jumbo) maar je mag het ook weglaten

Je scheidt de eieren, klopt de eiwitten stijf (echt heel stijf), het eigeel vermeng je met de kaas, zout, bakpoeder en fiberhusk. In de tussentijd verwarm je de oven voor op 150 graden.
Vervolgens meng je eerst 1/3 van het eiwit met het eigeel mengsel, roer dit goed door elkaar en vervolgens voeg je dat mengsel bij de resterende eiwitten, spatel voorzichtig er door heen zodat het geheel luchtig blijft.
Schep 6 grote of 8 kleinere lepels op een met bakpapier beklede bakplaat.
plaats in de oven voor ongeveer 25 minuten. Het ” broodje ” zal eerst rijzen maar als je het uit de oven haalt zakt het weer in elkaar.  Het ziet eruit als een soort eierkoek. Je kunt het lekker heerlijk beleggen met roomboter, sla, ham, kaas, tomaat en komkommer – super voedzame en LCHF – proof lunch of ontbijtgerecht.

Als variatie heb ik laatst ipv cream cheese een pakje boursin gebruikt en in plaats van je op een bakplaat uit te smeren heb ik ze in muffin vormpjes gebakken, het resultaat is een heerlijk voedzaam borrel gerecht, staat leuk en niemand weet dat je geen koolhydraten eet.

boursin muffin 2

En laatst een wafelijzer aangeschaft….

wafel ijzer

oopsie wafel 2
Dus nu ook het Oopsie brood in het wafel ijzer klaargemaakt, dit lukte prima
Beetje extra kaas erin , of wat kruiden toevoegen, of kerrie poeder, of een van die fantastische kruiden mixen van Jonnie Boer (bij AH te koop)

Oopsie ik draaf door

Smakelijk , Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.