Knappertjes voor bij de borrel van kaas en courgette

In het verleden was even een zak chips weg werken, of toastjes met kaas, of een handje borrelnootjes geen enkel probleem! Heerlijk en zo gezellig.
Nu vind ik het nog steeds gezellig maar….. een toastje zit er natuurlijk niet meer in dus ben ik maar weer crea bea aan de slag gegaan!

Courgette wederom in de hoofdrol! Hij is ook zo veelzijdig en multi inzetbaar.

Voor deze eerlijke knappertjes heb ik het volgende gebruikt:
1 grote courgette
2 ons geraspte kaas (ik heb nagelkaas geraspt en als je die kunt vinden zou ik het zeker adviseren- maar elke kaas die je lekker vind mag) helaas niet PALEO proof maar wel LCHF
1 1/2 eetlepel lijnzaad
Paar draaien chili flakes
Zout en peper.

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rasp de courgette en meng met de andere ingrediënten goed door elkaar. Laat even rusten.
Verdeel het geheel in vieren. Smeer het geheel uit over bakpapier (je kunt het met een deegroller tussen 2 lagen bakpapier heel dun uit rollen.) en bak in de over voor ongeveer 12 minuten. Wel even opletten dat de oven niet te hoog staat en de kaas aanbrand. (temperatuur verschilt per oven)
Na 12 minuten uit de oven halen, omdraaien, met een pizza snijder vast in stukken snijden en vervolgens nog minstens 12 minuten terug.

1 2

Als het geheel goed knapperig is haal je het uit de oven en laat je het op het oven rek buiten de oven nog een uurtje afkoelen.
Je kunt ze minstens een week in een tupperware bewaren…. als je ze niet achter elkaar opeet dan 🙂

4

Smakelijk
Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.