JaCulinair Recepten: Voorgerecht – Zalmsalade

 


 

 

Personen:     4

 Ingrediënten:
1 blik 418 gr roze of rode zalm
250 gram gerookte zalm snippers
2 el gedroogde dille
2 el citroen mayonaise
2 el kappertjes 

voor garnering:
4 plakjes gerookte zalm
verse dille
citroen
kappertjes 

Bereiding:
Laat de zalm goed uitlekken, en prak vervolgens goed los in een kom. Ik haal de graatjes er altijd uit maar dit is niet nodig, je kunt deze gewoon eten. Ook de donkere stukjes vel verwijder ik.
Vervolgens voeg je de zalmsnippers toe. Je kunt ook gewone gerookte zalm gebruiken maar snij deze dan eerst in kleine stukjes.
Hak de kappertjes fijn en voeg toe. Voeg nu de gedroogde dille en de citroenmayonaise toe en roer het geheel door tot je een smeuïge massa hebt.Voor een nog smeuïgere massa zou je meer mayonaise kunnen toevoegen maar het is niet nodig en welk zo slank! Voeg eventueel wat zwarte peper toe.

Serveer:
Je kunt het geheel op verschillende manieren serveren:

In een glaasje afgewerkt met wat verse dille, wat kappertjes, een schijfje citroen en wat geroosterd brood. 

Als canneloni… hiervoor neem je een plakje zalm, legt dit op een stukje plasticfolie, vervolgens leg je over de breedte wat van de zalmsalade en rol met behulp van het plasticfolie op.

Als «bombe du saumon« , dit doe je door een espresso kopje te bekleden met ruim plasticfolie, vervolgens bekleed je het folie met 1 plakje zalm en daarna doe je wat van de zalmsalade in het kopje, druk het goed aan, zorg dat het plakje de zalmsalade geheel bedenk. Nu haal je het geheel uit het kopje en draai je het plasticfolie stevig om het zalm geheel tot je een bolletje hebt. Je kunt dit tot gebruik in de ijskast bewaren. Haal voor het serveren de folie eraf en serveer ondersteboven. Maak af met een kappertje.

In een leeg eierdopje, dit staat erg decoratief. Leg de gevulde eierdopjes op wat zeezout zodat ze niet omvallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.