JaCulinair Recepten: Voorgerecht – Coquilles met bereidingen van Wortel

 

 

 

 

Personen: 4 

Ingrediënten:
12 coquilles ( 3 per persoon)
Zout en witte peper
Boter om te bakken

1 bos jonge bospeen
Peper en zout
Roomboter
Kippenbouillon (van tablet)
2 el room

beetje Veldsla
Basilicumolie

staafmixer

Voor bereiding:
Snij van de gehele bos bospeen het groen eraf maar zorg dat er ongeveer 2 ½ cm van het groen blijft zitten. Kies vervolgens 12 stuks ongeveer gelijke bospeentjes uit en snij daarvan een stukje van ongeveer 1 ½ cm onder het groen af. Zorg ervoor dat je recht snijdt zodat je deze later op het bord kunt zetten als garnering (zie foto)

Zoek 1 smal bospeentje uit die je vervolgens in kleine schijfjes snijdt (deze kook je niet maar verwarm je later in een eetlepel basilicum olie)

Van de overige bospeentjes kan het groen verwijderd worden. Alle peentjes nu schillen ( ook de topjes met groen er nog aan)

Kook de topjes in gezouten kokend water ongeveer 3 minuten. Ze moeten iets gaar zachter zijn maar niet te gaar. Giet ze af, laat ze in ijswater schrikken zodat ze niet verder garen, droog ze en zet apart tot serveren (kan dus lang van te voren)

In een pan een klontje roomboter laten smelten, vervolgens de in stukjes gesneden bospeen 4 minuutjes laten stoven (zout en peper erop en deksel op de pan) Vervolgens wat kippenbouillon erbij om de wortels in ongeveer 8 minuten gaar te koken. Giet ze nu af maar bewaar het stoof/kookvocht. Draai nu met een staafmixer een gladde crème met een beetje van het kookvocht en 2 el room. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart tot gebruik.

Zoek 12 mooi blaadjes veldsla uit en was deze.

Borden voorverwarmen op 70 graden.

Bereiding:
Verwarm de wortelcrème, de wortelschijfjes en bak de met peper en zout bestrooide coquilles in de roomboter aan 2 kanten ( hete boter max. 3 minuten per kant) 

Opmaak/serveren:
Neem een koffie lepel en schep 3 keer een portie wortelcrème op het bord en trek het verspreid het een beetje zodat je een soort komma krijgt! Zet naast elke “komma”een wortel (met groen), verdeel de in wortel schijfjes over de rest van het bord een plaats vervolgens de gebakken coquilles op de komma van de wortelcrème. Leg vervolgens de veldsla blaadjes op of naast de coquille en druppel als laatste nog wat basilicum olie over het bord.  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.