Jacq’s Paleo Birthday apple crumble pie

Op je verjaardag wil je natuurlijk taart! En als je dat taart gaat maken …. want dat doe je natuurlijk zelf zodat je weet dat er geen meuk in zit, dan maak je het slimst een appel taart.
Hier zit veel appel in , geen deeg maar amandel meel en geen geratineerde suiker maar kokosbloesemsuiker.

Wat is kokosbloesem suiker..

Kokosbloesemsuiker wordt ook wel kokospalmsuiker of kokossuiker genoemd. Het is een natuurlijke suiker die wordt gewonnen uit, biologische kokosbloesem. Het is de gezondste vorm van suiker, tot zover bekend, omdat het 1) volledig ongeraffineerde suiker is, 2) boordevol goede voedingsstoffen zit (denk aan B-vitamines, magnesium, ijzer, zink en kalium) en 3) zeer laag scoort (waarde 30-35) op de Glycemische index, hetgeen betekent dat kokosbloesemsuiker ons veel en lang energie geeft. Weg suikerdips! Kokosbloesemsuiker is ook geschikt voor mensen die een rawfood dieet volgen. Kortom; kokosbloesemsuiker is supergezond en is een perfecte vervanger van de ‘foute’ suikers die je niet meer wilt eten (Bron de De Groene Meisjes)

Mijn recept:
Voor de taartbodem en de crumble :
250 gr amandelmeel
50 gr arrowroot
2 el chiameel (ik heb chiazaad gemalen in mijn koffiemolentje)
1/4 thl Keltisch zout
1 groot ei geklutst
2 thl vanille aroma of extract
100 ml gesmolten kokosolie
1 thl bakpoeder
3 eetl kokosbloesemsuiker

meng alle ingredienten goed door elkaar en deel door midden – Met de ene helft bedek je de bodem van de taartvorm. De andere helft bewaar je en verkruimel je straks over de vulling.
Overigens is het best een nat en vettig geheel.

Verwarm in de tussentijd de oven voor op 200 graden en vet een taart vorm in met kokosolie en bekleed de vorm met (alleen de bodem) met bakpapier.

Voor de vulling heb je nodig:
2 Elstar appels , geschild, van klokhuis ontdaan en in kleine blokjes gesneden
100 ml kokosolie
50 gr rozijntjes
2 thl kaneel
2 eetl kokosbloesemsuiker
1 eetl vanille aroma/ extract.
1 eetlepel kokosmeel

In een grote pan smelt je de kokosolie en en doe hier alle ingredienten BEHALVE het kokosmeel bij. Laat zachtjes pruttelen tot de appels hun harde bite kwijt zijn. Haal van het vuur en roer nu het kokosmeel erdoor heen.

Verdeel het appel mengsel over de taartbodem, verkruimel het resterende ” deeg ” over het appelmengsel. Zet de taart nu voor ongeveer 30 minuten in de oven. Als de bovenkant te hard gaat , dek hem dan af met folie.

Laat de taart geheel afkoelen. Voordat je de buitenste rand eraf haalt, ga dan eerst even met een palet mes of mes langs de zijkant zodat er niet blijft plakken.
Rauw net uit oven Punt

Het is even een klus maar wel HEERLIJK
Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.