Italiaans gevulde schnitzel in ’t Groen

eindproduct

Deze keer een gerechtje met varkensvlees , hoewel je een schnitzel ook van kalfsvlees of van kip kunt maken. Het gaat om het principe.

Een heerlijk gerechtje wat makkelijk van te voren is klaar te maken , helemaal Paleo en LCHF is en tevens ook leuk staat als je gasten krijgt.

Je hebt nodig voor 2 personen:
2 schnitzels of kip filetjes
1 bol mozzarella
8 plakken ontbijtspek of bacon
verse basilicum, salie en rozemarijn

1/3 courgette
1/3 bakje champignons
1 prei
1 teen knoflook
1/4 room (biologisch)
1/2 bos paddenstoelen bouillon blokje

Begin met het vlees (of de kip) . Leg het vlees op een plak en dek af met vershoudfolie, klop vervolgens met een vleeshamer (of de achterkant van een pan rustig tot een dun stukje vlees)
vlees dun vlees met mozzarella

Snij nu de mozzarella in twee en vervolgens in dunne plakken. Strooi wat zout over het vlees , beleg vervolgens  vlees met de  mozzarella en leg er wat verse basilicum op.

vlees met mozzarella en basilicum

Rol vervolgens het vlees op en rol het vervolgens in de ontbijt spek. Doe eerst een plakje over de twee korte kanten zodat de kaas er niet uit kan lopen tijdens het bakken. Eindig met 2 plakjes over de lange zijde.

vlees met spek  vlees bewaren
Vervolgens rol je het geheel in huishoudfolie en bewaar je de rollen in de ijskast tot je ze wil gaan bakken. Dit is een kwestie van bakken in een pan.
Ik heb ze in half olijf olie half roomboter gebakken, rondom bruin , in de jus ook de salie en de rozemarijn. Vervolgens in de oven op 150 graden nog 20 minuten verder laten garen.
De bereiding van de groente:
Ik heb met de spiralizer de courgette tot courgetti (zie eerdere recepten) gesneden, de prei in dunne ringetjes gesneden (en even goed gewassen) de champignons kleingesneden.
In wat kokosolie met het bouillonblokje,wat verse salie, de rozemarijn en een teentje knoflook het geheel rustig gaar laten worden ( een minuut of 10) . – Je kunt het tot hier ook eerder voorbereiden. wacht met de room tot je bijna gaat serveren.

groente

Als laatste de room toegevoegd en geheel goed door gewarmd.
Serveer het zo je wilt met een blaadje basilicum erop.

Smakelijk
Jacq

Vergeet niet het plasticfolie eraf te halen voor het bakken 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.