Hongaarse Paprika Hotpot – Paleo proof

1-pans gerechten… heerlijk, makkelijk lekker en vol lekkere groentjes.
Zoals ik al schreef in mijn dag boek (zie het dieet tabblad) heb ik van de week van mijn Hongaarse buurvrouw  een kilo door haar moeder zelfgemaakte paprika poeder gekregen. En als ik iets lekker vind is het wel paprika poeder hmmm de lucht alleen al echt super lekker.

Nou daar wilde ik natuurlijk wat mee maken dus ik heb deze smakelijke Paprika hotpot bedacht. Het water loopt me weer uit de mond als ik eraan denk.

Wat je nodig hebt voor 2 personen is:
Verse biologische worst (ik had er 3)
1 Rode paprika
1 Rode ui
1 bakje champignons
12 roma kerstomaatjes
1 eetl biologische tomaten puree
1 eetlepel paprika poeder (gewoon van AH als je Hongaarse buuf hebt)
1/2 eetl arrow root
1/2 eetl Ghee of kokosolie
Verse rozemarijn sprietjes van 1 takje

Parpika hotpot

Wat je moet doen:
Je begint met de worst even in kokend water te leggen … minuutje of 3.
Vervolgens pak je een grote hapjes pan, hierin doe je de ghee of kokosolie en je bakt zachtjes de gesneden ui, paprika en champignons vast een beetje aan. Na een minuut of 5 doe je de worsten erbij (nog niet snijden – dit doe je pas na afloop) de paprika poeder en de rozemarijn naaldjes. Na weer een minuut of 5 doe je de in stukjes gesneden tomaatjes erbij plus de tomaten puree en een klein kopje water. Laat het geheel nu lekker sudderen.
Als alles lekker zacht is geworden haal je de worsten uit de pan, snijdt ze in stukken en doe ze terug.
Om de saus wat te binden heb ik de arrow root met een eetlepel koud water gemengd en vervolgens door het gerecht geroerd , even goed doorkoken. Uiteraard moet je het wel even proeven … misschien met wat zout en peper op smaak brengen en ik ben gek van pittig dus ik heb een theelepel sambal door de saus heen geroerd
Totaal heb ik het geheel in 30-40 minuten gemaakt.
Mijn versie heb ik met bloemkool gegeten maar je kunt dit natuurlijk prima met rijst of aardappel puree eten … of puree van pompoen/knolselderij.

Smakelijk
Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.