Het mag geen lasagne heten maar het is het wel

Tja, het mag natuurlijk alleen lasagne heten als er lasagne bladen in verwerkt zijn … en die zijn er dus niet in verwerkt 🙂
Dit gerecht past prima in een koolhydraat arm dieet, hoewel er natuurlijk wel van koolhydraten in de groentjes zitten…
MAAR zelfs als je wel koolhydraten eet is dit gerecht heeeerlijk!

 

Hoe dan ook, ik ben een grote fan van dit gerecht. Ik maak een grote voorraad van de saus, die vries ik vervolgens in, in porties van 250 gram. Als ik van te voren weet dat ik op een bepaalde dag geen tijd heb om boodschappen te doen dan haal ik ’s ochtends zo’n portie uit de vriezer zodat die tegen de tijd dat ik thuis kom ontdooid is.
Een verse courgette en een stukje Parmezaanse kaas en feta of geitenkaas heb ik altijd wel in de ijskast liggen.

rauwe lasagna 1
Voor dat het de oven in gaat
Lasagna van courgette 2
En erna met wat sla erbij

1 courgette
300 gram tartaar of gehakt
1 fles biologische tomatensaus (haal ik altijd bij AH, niet die met kruiden nemen daar zit veel meer suiker in)
1 ui gesnipperd
1/2 bakje champignons brunoise gesneden (dus in blokjes)
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel Griekse kruiden , maar dit kan ook Provençaalse of Italiaanse zijn
1 maggi blokje ( of als je nite tegen gist kunt gewoon zout en peper)
1 teentje knoflook (tenzij je morgen een afspraak hebt natuurlijk)
Olijfolie
Parmezaanse kaas en geitenkaas of feta voor het gratineren.

Wat je eigenlijk doet is een soort van spaghetti bolognese saus  maken. Dus gehakt rullen in wat olie, ui erbij, champignons erbij, kruiden, maggi blokje, knoflook even beetje laten garen, dan de tomatensaus erbij en 5-7 minuten laten pruttelen.
In de tussen tijd zet je de oven aan op 150 graden.

Met een kaasschaaf of mandoline snij je mooie plakken van de courgette.
je neemt 1 een 1 persoon ovenschaal, beetje olie erin, dan begin je met een paar plakjes courgette (rauw) dan wat saus, weer wat courgette etc. Ik eindig altijd met een heel klein beetje saus. Daarboven op verkruimel ik wat Feta if een zacht geitenkaasje (klein beetje maar) en dan schaaf ik wat Parmezaanse kaas erover.
25 minuten in de oven en smullen maar!

Let op dat je dus veel te veel saus hebt , en je houd zeker 1 halve courgette over! Ik snij altijd in 2 en en dan schaaf ik maar 1 helft.

Eet smakelijk maar weer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.