Herfst , Pompoen met Slavink en Chorizo

Hallo.. ween 🙂

De gekte van Halloween en pompoenen gaat een beetje langs me heen.
Maar pompoen vind ik wel heel erg lekker en je kunt echt heerlijke herfst gerechten mee maken.

Zo ook vandaag…
Pompoen met slavink en chorizo.
Je hebt maar heel weinig ingrediënten nodig:
Voor twee personen
2 goede slavinken (van de keurslager)
1 kleine pompoen ( biologisch als het ff kan)
verse salie
stukje chorizo
olijfolie
beetje roomboter, Ghee of kokosolie
mespunt kaneel
mespunt ketoembar (gedroogde koriander)

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de pompoen door midden en schep alle pitten eruit (je kunt ze schoonmaken in in de oven drogen, maar dat heb ik deze keer niet gedaan) De ene helft van zijn schil ontdoen, in kleine stukken snijden en op een bakplaat in de oven ongeveer 20 minuten gaar bakken.
Vervolgens pureer je de pompoen tot puree met een mespunt kaneel en ketoembar. Om het smeuïg te krijgen kan je er wat room bij doen of wat kokosolie of ghee bij doen.

De andere helft heb ik nogmaals doormidden gedaan.
Met een mandoline ( dunsnijder) de ene helft heel dun gesneden. En in de droogoven minstens 8 uur laten drogen ( dit heb ik dus de dag ervoor al gedaan – en was alleen ter garnering dus kan je weglaten)
De andere helft heb ik met de spiralizer gesneden en op een bakplaat in de oven ongeveer 15 minuutjes laten drogen.

Pompen sliertjes

Dat waren alle voorbereidingen. Om het gerecht ’s avonds te serveren doe je wat boter, ghee of kokosolie in een koekenpan, en bakt de slavinken met wat van de salie in 20 minuten gaar.
In de tussentijd verwarm je de pompoen puree en bak je in wat olijfolie de brunoise (in hele kleine blokjes) gesneden chorizo knapperig. De olie is hierna ook heerlijk en gebruik je ook voor de garnering.

Pompoen 2

Op je bord eerst de puree, daarop de in plakjes gesneden slavink (wat van de mee gebakken salie blaadjes er bij. Hierover heen de gedroogde sliertjes en (optioneel) de in de droogoven gedroogde pompoen plakjes, en je eindigt het geheel met de uitgebakken stukjes chorizo en wat van de olie eroverheen voor de extra kick.

Pompoen 1

Smakelijk
Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.