Hangop met gemarineerde groentjes

Buiten dat eten lekker moet smaken vind ik het af en toe ook leuk om het er mooi uit te laten zijn.
Dit is zo’n gerechtje waarvan je gasten zullen denken “wat een mooi plaatje” … en dan blijkt het ook nog eens lekker te zijn 🙂

groente tuintje met hangop 2

Het leuke van dit gerecht is dat je maar weinig nodig hebt.
De groenten die ik gebruikt heb zijn:
Flinterdun geschaafde radijs, wortel, ui en venkel

Deze heb ik minstens 4 uur laten marineren in:
3 dl dragonazijn
1 dl mirin (soort zoete japanse azijn)
1 dl water
1 gr koriander zaad
1 gr witte peper
3 takjes dragon

3 of 4 Amsterdamse uien (die gele) heb ik voorzichtig uit elkaar gehaald zodat je mooie schelpjes krijgt.
1 gekookte rode biet heb ik in gelijke plakken gesneden en er vervolgens 4 grote plakken uitgestoken (1 per persoon)
Verder heb ik 1 gele en 1 rode tomaat gebruikt (per bord 1/4 geel partje en 1/4 rood partje)

Het geheel ligt op een bedje van hangop, plus nog een een toefje of 2 ernaast (als laatste toegevoegd) Ik heb volvette Griekse yoghurt een nachtje in een theedoek laten ” hangen” het mengsel wat je overhoud heet hangop, ik heb dit aangemaakt met wat ketoembar (koriander poeder) en wat djahe (gember poeder) probeer zelf even uit hoeveel je lekker vind, ik ben begonnen met een mespunt van beide.
Om het geheel af te maken heb ik wat koriander zaadjes in gembersiroop gedaan en aan een kant van het bord gedrapeerd, je kunt het ook als dressing over het geheel doen.

Als laatste heb ik 3 takjes rucola op het bord gedaan voor het groene accentje, maar mocht je nog verse dragon over hebben kan dit natuurlijk ook prima.

Verder zie je op de foto ook nog een soort zwart poeder, dit hoeft eigenlijk niet bij het gerecht , maar ik had net een experimentje gedaan met mijn nieuwe droogoven, ik had zwarte olijven laten drogen en daar poeder van gemaakt.

Smakelijk
Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.