Fusion rijst Paleo style

Eenmaal de smaak te pakken… Afgelopen weekend al die fantastische nasi gemaakt met rijst. Dit is inmiddels een dag of 5 geleden en ik heb nog een halve bloemkool over. Ik had echt wel een hele grote gekocht want ik dacht dat ik er heel veel van nodig zou hebben. Blijkt dus niet het geval te zijn. Sterker nog, ik heb nu weer maar de helft gebruikt (van de helft) maar vanavond was het voor 1 persoon.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik van te voren niet zo hoge hoed op had van bloemkool als rijst vervanger maar ik vind het echt de uitvinding van de eeuw!

Vanavond dus voor mezelf een heeeeerlijk gerechtje gemaakt. Echt waar ik zou willen dat je het kon proeven!

Het is een soort fusion gerecht geworden… beetje Indisch, beetje Marokkaans, beetje Aziatisch.
Probeer het maar!

Nodig voor 1 persoon:
1 fijngesneden sjalotje
3 plakjes ontbijt spek in reepjes gesneden
1 takje rozemarijn – daarvan de naaldjes geritst en fijn gesneden
200 gram bloemkool rijst (dus bloemkool roosjes in de foodprocessor pulsen tot rijstkorrels)
1 theelepel kokos olie
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel  ketoembar (koriander poeder)
een paar draaien aan de chili flakes molen (voor de pit)

Voor de garnering en de smaak:
1 eetlepel granaatappel pitjes
1/2 eetlepel verse koriander blaadjes

Smelt de kokosolie in een koekenpan, doe hier de sjalotjes, de rozemarijn en de ontbijtspek bij, en bak ligt uit. Voeg de ketoembar en de bloemkool en de olijfolie toe en bak op een wat hoger vuur in een minuut of 4 gaar/klaar – niet helemaal gaar maar nog lekker een bite>
Van het vuur af de granaatappelpitjes en de verse koriander erdoor… en smullen maar.
Ik heb er natuurlijk op mijn bord een beetje sambal bij gedaan maar dat is omdat ik van pittig hou. Echt weer een heerlijk gerechtje.

gebakken rijst

Smakelijk
Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.