Dagboek – JaCulinair Challenge week 9 , 26 februari – 4 maart

Vrijdag 26 febr
Ik baal enorm… maar ik ga het nog 2 weken volhouden. dat wil zeggen dat ik het dan 10 weken heb geprobeerd. 70 in plaats van 100… noem me een slappe zak maar ik ben er klaar mee.

Vandaag ontbeten met 2 eitjes. Daarna naar een vriendin met haar lieve zoontje Sem van 2 geweest. In plaats van bloemen mijn zelfgemaakte sweets meegenomen.
|kadootje

Tussen de middag zelf ook 2 van die heerlijke makronen gegeten… en een chocolaatje
’s middags gesjopt en daarna heerlijk gekookt.
Mediterrane groenten (recept volgt) met rib eye en ” avocado vla” (recept volgt) als dessert
Smullen.
rechthoek rond
avocado vla

Zaterdag 27 februari
Ohhh het gaat echt slecht… stiekem op de weegschaal en er is weer een pond bij.
Gister toch te veel lekkere dingen gegeten. Allemaal volgens de Paleo methode , waar ik uit kan concluderen wat ik al eerder gezegd heb… Paleo is calorie rijk en natuurlijk is het eten gezonder omdat je geen bewerkte producten gebruikt en geen koolhydraten en geen suikers maar toch…. Je moet er flink bij sporten denk ik. En dat doe ik dus nog steeds niet.
Vanochtend mijn gebruikelijke yoghurt ontbijtje.
Daarna gezellig met hubby boodschappen gaan doen op het Gelderlandplein – Amsterdam Buitenveldert. Leuk sjoppen daar, echt een heel mooi en sjiek winkelcentrum geworden.
Bij de olijfoliewinkel weer een hele mooie fles olijfolie gekocht. Zo eentje waar je niet mee kookt maar alleen in salades verwerkt, met een grassmaak. Cugno Dell’Anito Extra Virgin Organic. Kost wat maar dan heb je ook wat 🙂
Verder bij de visboer een garnalenkroketje gegeten. Onder het motto… geen koolhydraten eten werkt toch niet 🙂 dan maar een garnalenkroketje.
Eenmaal thuis gekomen natuurlijk enorm trek (1 kroketje als lunch is niet echt dat je zegt vullend) Dus een boterham het kaas gegeten. Jawel! Zo’n Duits volkoren rogge zuurdesem Rheinlander brood , beetje roomboter erop en een plak kaas. Heerlijk.
’s Avonds soep gemaakt… Thaise kippen/groente soep. 2 kippenbouten laten trekken met een djeroek purut blaadje (limoen blad) en vervolgens een zak oosterse wokgroenten erbij, wat klapper (kokoscrème) en een eetlepel red curry paste. Lekker soepje hoor.

Zondag 28 Feb
Het is weer zo’n heerlijke zondag… koud maar blauwe lucht.
Dus we gaan wandelen vandaag.
Ik zit al vanaf vanochtend op het puntje van mijn stoel… ik wil naar buiten!!!!
Ontbijt bestond uit 2 eitjes en wat komkommer. Voor de lunch weer zo’n Rheinlander boterham gegeten en daarna een blokje om gegaan (5,8 km) heerlijk.
Oh ja gister weer een nieuw sous vide apparaat gekregen, degene die ik voor mijn verjaardag had gekregen maakte enorm veel lawaai dus die is terug gegaan. DUS vanaaf een visje klaarmaken in de sous vide. Hoop maar dat deze geen lawaai maakt.

Maandag 29 – Dinsdag 1 en Woensdag 2
Werkdagen… dus weinig te melden. Maandag tussen de middag wel gewandeld en s’ avonds ook ook nog een stuk dus totaal 7 kilometer gewandeld. Beste goed vind ik zelf
Qua eten heb ik maandag en dinsdag (en vandaag – woensdag ook trouwens) voor het ontbijt mijn gebruikelijke yoghurt met zaden gegeten. Tijdens de lunch maandag weer zo’n Rheinlander boterham met roomboter en kaas, tussendoor wat wortels en wat komkommer stukjes. Maandag avond voor het wandelen nog zo’n boterham en ’s avonds een salade met tonijn , mini mozzarella balletjes komkommer en tomaat.
Gister… dinsdag tussen de middag 2 boterhammen , 1 zo’n Rheinlander met kaas en de andere koolhydraatarm brood ( van AH) met kaas en en komkommer.
Verder weer wat wortel en komkommer tussendoor.
Gisteravond, een tartaartje met lof en wat kaas.
Vanochtend weer een pond erbij… gaat lekker zo :-(. Ik dacht langzaam weer wat koolhydraten aan mijn voeding toe te voegen maar dat lijkt me nu dus ook geen goed plan. Arhg ik weet het niet meer.
Vandaag maar geen brood….
Yoghurt voor het ontbijt en tussen de middag een salade met tomaat, olijf, augurk en een blikje tonijn.
S’ avonds boontjes met gehakt, champignons, spaanse peper, uitje heerlijk
Op het werk vanmiddag in gesprek met een collega… ik denk toch echt dat ik te weinig eet… niet genoeg vezels binnen krijg… hoe vaak ga je eigenlijk naar de toilet? Tja de ene dag wel de andere dag niet, ik heb periodes gehad dat ik gewoon iedere ochtend ….
Maar nu dus niet.
Oke ik neem me voor wat meer op de vezels te gaan letten.
Gelijk even zo’n YAM brood gekocht bij de JUMBO – nee ik wordt niet gesponsord echt niet. Maar het is wel de enige zaak die YAM brood verkoopt – Ralph Moorman heeft dit brood bedacht. 3,7 gram vezels per boterham van 50 gram – niet mega veel maar in ieder geval meer dan in de kokosstart (zit 0 gram vezels in)

ingredienten YAM broodYAM 2

En ook gelijk crackers gekocht – Biologische spelt lijnzaad crackers. Hier zit per cracker 0,1 gr suiker in en 0,9 gram vezels… ook niet heel erg veel.
Hoe kom ik dus aan meer vezels?
Donderdag 3 maart
Vandaag moet ik dus 3 kilo afvallen om een beetje op schema te liggen…. ik denk niet dat het gaat lukken
Vanochtend toch maar voor de yoghurt gegaan. Ik heb er wel wat speltvlokken bij gedaan (10,5 gr vezels per 100 gr) dus met een eetlepel kom ik toch weer op 1 gram vezels uit… had ik misschien beter een cracker kunnen nemen want die vult meer – hoewel – ik had er natuurlijk ook pitten en zaden en kaneel en blauwe besjes in en blauwe bessen zit 6,6 grm vezels in per 100 gr. plus die zijn ook nog eens mega goed voor van alles en nog wat.
Goed afwisselen dus.
Tussen de middag  een yam – boterham met roomboter en ham, en een cracker met kaas gegeten – lekker joh – als je al heeeeel lang geen boterham gegeten hebt 🙂
’s avonds een ovenschoteltje gemaakt met wat paprika, wat spekjes, wat champignons wat courgette en gegratineerd met kaas. Lekker doordeweeks hapje
En oh ja ik heb een stroopwafel op. Heerlijk

Vrijdag 4 maart – Dag des Oordeels
Nou ik wist het natuurlijk al … ik ben weer 4 ons aangekomen deze week. Balen? Ja enorm, maar wel een dubbel gevoel want ik ben vandaag voor het eerst wel weer 4 ons kwijt. Klinkt raar ik weet het maar ik was deze week eigenlijk elke dag een beetje aangekomen dus de schade had veeeeel erger kunnen zijn.
Totaal dus nu na 9 weken 3,5 kilo afgevallen.