Dagboek – JaCulinair Challenge week 8 , 19 februari – 26 februari

Vrijdag 19 feb
4.4 kilo lichter … ” woep tie doe” wat ben ik blij….NOT
Maar ik zet door…. niemand kan me vertellen dat ik geen doorzetter ben!!!
Vandaag lekker met mijn zus naar de SAUNA… misschien dat dat helpt hahaha.
Vanochtend eerst lekker Griekse yoghurt met bessen pitten en zaden.
In de sauna was het heerlijk! Voor het eerst in mijn leven een shiatsu massage gehad. Dat is een oosterse drukpunten massage.
Voor die massage eerst een smoothie …. sinaasappel, mango en meloen- ijskoud, terwijl ik hem wegwerkte dacht ik hmm hoe bedoel je suiker vrij en koolhydraat arm? Maar goed….
Tijdens de lunch genoten van een witlof salade met blauwe kaas en cashewnoten.
En daarna weer heerlijk de sauna in. We eindigen altijd met zo’n infrarood sauna TOP.
Was een mooi cadeautje van mijn zus !
’s Avonds zijn we bij een restaurantje in de buurt (20 minuten wandelen – en tetrug 🙂 ) een kom uiensoep en mosselen gaan eten.

Zaterdag 20 feb.
Vandaag lekker uitgeslapen. Laat geluncht en wandelend boodschapjes gaan doen… niet meer doen als het zo waait pfff 2 tassen , een bos bloemen, geen goed plan.
Niet veel bijzonders te melden.  Ook niet gekookt want ’s avonds bij vrienden in Rosmalen gegeten…. niet helemaal conform mijn NO carb levenswijze maar er heerlijk van genoten. Moet kunnen.

Zondag 21 feb
Wat een weer zeg. Het stormt, is koud brr.
Wel even een stukje gewandeld… van huis naar de auto , even naar de Landmarkt (bio supermarkt aan de overkant van het IJ) en weer terug.
Vandaag weer een poging gedaan om met de sous vide te koken…. ik weet het niet hoor. Hij maakt mega veel lawaai en dat hoort volgens mij niet. Dus hij gaat terug!
Maar toch een lekker gerechtje gemaakt. Avocado carpaccio en pesto met kip
kip

Ma-Do 22/25 feb
Deze laatste paar dagen echt heel weinig te delen.
Ik heb gewoon gewerkt. Niets bijzonders gegeten. De ene keer yoghurt met pitten en zaden en de andere keer 2 gekookte eitjes met mayo als ontbijt. Ik had voor tussen de middag eigenlijk iedere dag een salade mee. Ik verdeel zo’n grote zak eikenblad sla melange meestal in 3-en (dus voor 3 dagen) en dan doe ik er eigenlijk altijd wat tomaatjes bij, een zure augurk in stukjes, een stuk of 8 pittige olijven in plakjes (bij AH variant vind ik het lekkerst), en dan de ene keer 4 mini mozzarella bolletjes , de andere keer wat witte kaas blokjes van Apetina, een stukje komkommer in blokjes, verder heb ik altijd verse dille en munt in de ijskast liggen dus daar knip ik ook wat van om over de sla te verdelen, en dan vaak zo’n klein blikje tonijn op olie (van Rio mare) deze neem ik dan los mee en doe ik op mijn werk pas over de sla…..
Genieten hoor 🙂

Maandag avond hebben we een gegrilde hamburger gegeten met de hollandse roerbakschotel van AH.

Dinsdag was eigenlijk te erg om te vermelden maar ik doe het toch maar wel…. dan weet je wat voor slappe zak ik echt ben… Ik ging dus onderweg naar huis eerst even langs de appie om boodschappen te doen. Ik dacht ik ga lekker lof halen want dat vind ik echt een heerlijke groente. Nou, ik had ook mega trek in drop. Dus heb ik een zak piramides van venco geloof ik gehaald… ik had ook zo’n bakje Notenmix met Macadamia (gezouten) gehaald, vind ik namelijk ook zo lekker. Toen ik thuis kwam, een half uur later, ja toen was dus 1/3 van de zak drop leeg en een half bakje van de notenmix. Het leek me dus beter om niet te echt meer te eten , dus heb ik maar 2 eitjes gekookt…..

Gisteravond, woensdag dus alsnog maar de lof klaargemaakt 🙂
Vandaag , donderdag mega serieus weer verder met mijn goede voornemens. (zo’n hart onder de riem van werkt Marlous!)

Vanochtend begonnen met 150 ml griekse yoghurt met pitten en zaden. Deze keer geen blauwe besjes …. en ook geen water met citroen voorlopig.
Ik heb de laatste tijd last van mijn tong en binnenkant wang, soort van blaasjes en mijn tong voelt wat alsof ik hem verbrand heb…. zou door de citroen en zure producten kunnen komen dus die laat ik maar even een weekje staan.
Verder lekker aan het bakkenrellen geweest….
Geprobeerd de kokosmakronen  te perfectioneren – deze zijn echt veeeeel lekkerder
wrapped

en ook noten rotjes gemaakt (recept volgt)

noten rotjes 2
Donderdagavond lekker lof uit de oven en met tomaten sla… heerlijk
lof en tomtensla

Vrijdag 26 – dag des Oordeels
Ik ben er klaar mee… traan traan traan. Deze week 1 pond , 5 ons, 500 gram AANGEKOMEN.
Ik kan wel janken!
NIET drinken werkt niet om af te vallen,
Koolhydraatarm eten werkt niet…
niets werkt GRRRRRR