Dagboek – JaCulinair Challenge week 7 , 12 februari – 19 februari

Vrijdag 12 februari
Zoals ik al schreef -4.3 kilo. Ik lig niet helemaal op schema… of eigenlijk helemaal niet 🙁 maar goed. Ik ben ook nog niet op de helft van de 100 dagen …. dag 43 vandaag grappig… als ik elke dag een ons zou afvallen is dat 100 keer 1 ons is 10 kilo ! er is dus nog hoop, ik moet alleen vanaf nu maar even elke dag een ons afvallen. Pff een ons per dag kan toch niet zo moeilijk zijn.
Maar goed van daag dus…
Vanochtend eerst weer een poging gedaan wat sportiefs te doen. Ik heb de stoute (hardloop) schoenen aangetrokken en met de pep talk van Evy op mijn hoofd en tussen mijn oren , mijn eerste rondje gelopen. 18 minuten duurt die eerste les pffff totaal kapot. Ik hoef morgen niet dus zondag mag ik weer voor les 2. Op naar de 5 kilometer in 10 weken!!!
Lunch vandaag bestond uit mijn zelfgemaakte  crackertjes van groente met daarbij rolletjes van rosbief , gevuld met cottage cheese met kruiden en spinazie, en wat zelfgemaakte avocado/tomaat spread ( a la minute)
Lunch mt crackertjes

Vrijdag middag lekker naar de zonnebank geweest… had ik echt zin in want ik geef gewoon bijna licht …
Vrijdag avond een heerlijk kipgerecht …. kip met spinazie , erg lekker maar wel erg machtig.
kip met bourin en spinazie 2

Zaterdag 13 februari
SPIERPIJN !!!!! Niet normaal, ik kan bijna niet meer lopen…. ja lach maar 🙁 ik vind het heel ernstig. 1 keer een klein beetje bewegen en ik ben gelijk afgestraft!!!
Vroeg opgestaan vanochtend want we gaan naar schoonmama in Eelde (Drenthe)
Ontbijt was the usual kokos start.. in Eelde aangekomen twee gekookte eitjes gegeten en toen ging het fout… 2 paaseitjes, 2 jules de strooper koekjes… rond borreltijd aan de thee dat wel maar met een stuk of tig plakjes groninger leverworst…. die is ook zo lekker.
S’ avonds wel weer heerlijk nasi gemaakt die is echt zo lekker. En schoonma vond het ook heerlijk.
tweede keer
Zondag 14 februari Valentijnsdag
Vanochtend lekker uitgeslapen. Ik zou dus vanochtend weer gaan lopen met Evy, ZOU want de poging is mislukt. Buiten dat ik nog steeds mega spierpijn heb en het ook koud en nat. Reden genoeg om niet te gaan 🙂
Dus vanochtend een klein ontbijtje.. 1 eitje want we gaan lekker lunchen vandaag. Valentijns lunch geboekt bij Hoofdstad Brasserie van Hotel L’Europe .
Heerlijk gegeten en weer leuke ideeën op gedaan.
Een kleine impressie:
Hoofdstad Brasserie
En zoals je ziet …. geen alcohol maar een mocktail.
Vanmiddag thuis dacht ik maar even niet te koken. Had ik achteraf misschien beter wel kunnen doen want ik heb nu een homp truffelkaas en een bakje nootjes op. Wat ben ik toch een slappe zak.
Een ons per dag afvallen…. pff zelfs dat lukt op deze manier niet.
Maandag 15 febr
Vandaag weer aan het werk. Ontbijtje kokos, tijdens de lunch met mijn collega gaan wandelen en 2 hardgekookte eitjes gegeten. ’s avonds thuis een restjes schotel gemaakt… beetje kipfilet, wat wortel, bleekselderij, stukje castello blue kaas wat nog over was van gister… flinke schep sambal erbij… heerlijk.
Dinsdag 16 feb
Vanochtend volle griekse yoghurt in plaats van mijn gebruikelijke kokosstart -> die was helaas op. Verder wel dezelfde ingredienten erin.
Tussen de middag rauwkost met een eitje en vanavond lekker lof met spek en kaas uit de oven.

lof 16 feb
Weinig bijzonders te melden. Inmiddels wel weer een hand nootjes op. En wat stukken komkommer… het begon zo goed vandaag. Ik ben echt een slappe zak.
Maar het is nog geen vrijdag 🙂
Woensdag 17 feb
Vandaag weer niet zo veel te melden. Overdag gewoon werken.
Vanochtend Griekse yoghurt met pitten en zaden. Voor tussen de middag een omelet gemaakt van 3 eieren, een klein zakje Thaise roerbakgroenten en wat red curry paste. Was heerlijk alleen ik denk wel dat wat knoflook in die curry paste zat…
Vanavond langs een sportschool voor een intake gesprek…. het zal me benieuwen.
Donderdag 18 februari
Nou de sport school was het niet… het is niet echt een sport school. Meer een plek waar ze de Milon Circle hebben (dat zijn een aantal  fitness apparaten in een cirkel die je achter elkaar moet afleggen ) 35 minuten per keer sporten totaal. Schijnt heel effectief te zijn. Je hoeft maar 2 keer per 10 dagen maar toch… nee niets voor mij. Word ik weer donateur. Ik zie het al gebeuren. Ik wacht tot het iets minder koud word en dan ga ik weer proberen buiten hard te lopen echt!!!
Qua voeding vanochtend Griekse yoghurt met besjes, pitten en zaden.
Daarna lekker naar de zonnebank gegaan, boodschapjes gedaan en vervolgens het studeervertrek in want ik heb voor mijn verjaardag van manlief een SOUS VIDE apparaat gekregen
Sous vide apparaat
EN die wil ik natuurlijk graag gaan gebruiken. Een sous vide apparaat gebruik je om onder water op een constante temperatuur voedsel ” vacuüm ” te garen. En aangezien ik kookgek – kookgadget gek ben mag deze natuurlijk niet ontbreken.
Dus ik ben lekker aan de slag gegaan en heb een heerlijk gerechtje gemaakt. Perfect is het nog alleszins niet maar het het was heerlijk en zag er aardig uit voor een eerste poging:
zalm met crispy skin venkel en avocado
Zalm met crispy skin venkel en avocado

Vrijdag 19 febr – dag des oordeels
En het oordeel is hard…. echt waar . Alleen niet drinken (wijn bedoel ik) werkt niet. Koolhydraten laten staan , in ieder geval 80% … er zitten natuurlijk ook wat koolhydraten in groentes en in fruit…. en in chocola 🙁 werkt bij mij niet.
We zitten nu dus in week 7 en ik ben 1 ons afgevallen.
Dus na 50 dagen challenge is er 4.4 kilo af
Ik ga geen berekeningen doen en mezelf beloftes maken want dat werkt niet.
Maar ik zet door!!!