Dagboek – JaCulinair Challenge week 6 , 5 februari – 12 februari

Vrijdag 5
Nou deze week met goede moet weer beginnen. Blij met de -4.1 kg maar ik realiseer me dat ik heel hard voor moet knokken.
Vanavond uit eten… zondag jarig pff weer te veel “eet” momenten in het verschiet.
Vanochtend begonnen met 2 eitjes en daarna lekker boodschapjes gaan doen. Ik heb me voorgenomen van alles te gaan maken …

Zo eerst vandaag mijn groente crackers weer gemaakt deze keer alleen niet in de droger maar in de oven…. ik heb ze de hele nacht op 60 graden in de oven gehad. Hoor ingrediënten enz zie link hierboven
5 feb in foodprocessor rauw 2

en zo kwamen ze er uit…..
in doos

Vrijdag avond dus uit eten geweest. Van een collega een leuke tip gekregen … restaurant Pikoteo, erg leuk maar niet helemaal conform mijn eet richtlijnen…

Pikoteo

Zaterdag 6 februari
Jaaa traan traan , ik dacht het wel, aangekomen…. ik moet ook niet op die weegschaal gaan staan na zo’n avond.
Vandaag een drukke dag voor de boeg.
Morgen jarig en ik wil graag een taart maken. Een appeltaart – minst slecht van alle slechten…. Er staan per slot van rekening  op de diverse PALEO blogs veel verschillende versies van de appeltaart.  Hij is gelukt … ik zal je morgen laten weten of hij ook smaakt hihihi.
Verder vandaag ook kokos makronen

opeten

(recept volgt) gemaakt voor het avond eten sushi – van bloemkool HEERLIJK , het was echt super lekker.
Echt een leuk alternatief voor The real Thing.

witte versie 4 gele versie 3

Zondag 7 febr- lang zal ik leven lang zal ik leven in de gloria ….
Nou vandaag mooie pakkie an… helemaal in de feeststemming 🙂 Valt wel mee dus.
Maar ik ben reuze benieuwd hoe mijn taart smaakt en of hij heel uit het cake blik komt.
Ik kan je verklappen… hij is heerlijk , zo lekker dat je  je niet kan voorstellen dat het gezond is. Zoals ik al vaker merk bij Paleo gerechten is ook deze taart natuurlijk een mega calorieën bom.
Er zit graan in of geraffineerde suiker … zelfs de honing heb ik weggelaten.
Het resultaat :

Punt

Echt een traktatie… je moet hem zeker niet elke week maken! Morgen NO way op die weegschaal staan hahaha.

Maandag 8 en dinsdag 9 feb
Weer 2 mega drukke dagen achter de rug dus eigenlijk geen tijd gehad om wat te schrijven.
Gister natuurlijk toch op de weegschaal gestaan… er zat gewoon weer anderhalf kilo bij grrrr
Vanochtend 3 ons er af dus ik moet nu tussen nu (dinsdag avond ) en vrijdag ochtend 1,8 kilo afvallen om op schema te liggen pfff nou FAT chance.
Maar goed ik probeer het wel. Wat ik dus lastig vind is om dan te eten… het klinkt gek maar de lijners onder ons snappen dit wel. Als je eet kom je namelijk aan. Dat zeggen mijn brains in ieder geval.
Dit is natuurlijk onzin want je moet juist eten om af te vallen. Alleen de goede dingen. Simpel

Volgens de LCHF methode is het overigens wel heel goed om af en toe te vasten. Intermitted fasting heet dat, zoek het maar op www.dietdoctor.com , je eet dan gedurende 16 uur niet. Schijnt ook goed te zijn voor mensen met diabetes 2.

Hoe dan ook…. gister ochtend geprobeerd een bullet proof coffee maken , dit is een drankje dat mensen die dat intermitted fasting doen s’ochtends drinken. Ik dus ook. Bullet Proof Coffee is koffie met kokoslie erdoor en dan in de blender …. lijkt net koffie met melk . Online staat er veel over te leen dus ik zal je niet vervelen met de theorie en het recept. Ik heb gewoon 2 kopjes nespresso en 1/2 eetlepel kokosolie in de blender gedaan en opgedronken. Prima smaak. Gister tussen de middag wat van mijn groente crackers met osseworst en een augurk. S’ avonds bloemkoolrijst met een kip/paprika prutje

Kip met rijst
Na het eten toch nog een reepje chocola weggewerkt…. En overdag trouwens wat van die kokosmakronen die ik voor mijn verjaardag had gemaakt…. sukkel
Vandaag leuk begonnen met de dag.
Ik heb een avocado in de blender gestopt samen met een bakje voorgesneden verse mango (2 ons) en 1/2 theelepel kaneel. Nou dat is me toch lekker. Je krijgt een soort dikke groene vla.
We hebben er met z’n tweetjes heerlijk van genoten. Dit is een serieus lekker gerechtje. Ik zie mezelf hier bij dinertjes al van alles mee doen….
Avocadovla dus:
Avocadovla

Verder had ik geen tijd vanochtend om lunch voor te bereiden dus op mijn werk 2 gebakken eitjes met kaas en ham en wat gemengde sla uit de salad bar.
Vanavond lekker courgette met bacon en een beetje geraspte mozzarella.
Niet veel want ik heb niet echt honger….
courgette met bacon ready to eat

Woensdag 10 en donderdag 11
Gisteren, woensdag niets bijzonders gebeurt… ik heb wel al ruim anderhalve week hoofdpijn, geen idee waardoor maar ik baal enorm. Ik heb geen zin om elke keer pijnstillers in te nemen dus ik ga over het algemeen vroeg naar naar bed. Slapen zonder wijn gaat nog steeds heerlijk. Ik vind het toch wel heel stoer inmiddels al 42 dagen zonder. Misschien dat ik daar wel hoofdpijn van krijg.
Gister een artikeltje gelezen over de voordelen van appel cider azijn, en in dit geval uiteraard alleen geïnteresseerd in het stukje over afvallen 🙂 je moet schijnbaar 3 keer per dag 2 theelepels appel azijn gebruiken. Door de dressing of door water. Nou baat het niet schaadt het niet denk ik dus gister en vandaag de 2 theelepel maar aan mijn ochtend ritueel toegevoegd. Dus 2 theelepels (best veel) aan mijn gekookte water met een schijf citroen en limoen – dit deed ik al iedere ochtend- toegevoegd. Mega zuur en ik vraag me af of mijn maatlepels niet te groot zijn. De middag en avond theelepels sla ik maar over .
Verder gister en vandaag trouwens ook , ontbeten met kokosyoghurt zaden en blauwe besjes.
Lunch gister was weer een salade uit de saladbar op het werk met 2 gebakken eieren met ham en kaas. Gisteravond mijn bekende lof gerechtje uit de oven  (lof met bacon en kaas) en een reep chocola toe. Waarom val ik niet af????
Voor straks heb ik een spinazie omelet gemaakt, ik ga even bij mijn vader langs rond lunch tijd en ik wil hem niet opzadelen met mijn eet gewoontes .
2 eitjes geklutst met een pakje ontdooide spinazie (van 100 gram – had ik gisteravond al laten ontdooien) beetje nootmuskaat erdoorheen, wat gedroogde Italiaanse kruiden en wat geraspte mozzarella.

Spinazie omelet

Vrijdag 12 – dag des oordeels
Nou valt het mee of valt het tegen….. Ik wist natuurlijk al dat ik niet echt afgevallen was MAAR er is toch nog 2 ons af deze week. Deze week na alle etentjes en taart etc. Ik realiseer me ook dat ik 1 slok water neem en het er weer aan zit. Maar toch blij . Totaal nu dus -4,3 kg