Dagboek – JaCulinair Challenge week 5 , 29 januari – 5 februari

Vrijdag 29 Januari dus
Nou 3,5 kilo in de eerste 4 weken… ben ik stiekem toch wel blij mee.
Als je bedenkt dat ik toch 2 keer uit eten ben geweest

Vanochtend de boel eens anders aangepakt… hoewel, ik begin eigenlijk altijd met 2 glazen water op mijn nuchtere maag. Vandaag heb ik zo’n 1 gedroogde hibiscus bloem en een schijfje citroen in mijn glas gedaan en daarop een klein beetje gekookt water. Heel even laten staan zodat beide hun gezonde eigenschappen vrij geven. En toen met lauw water het glas gevuld. En nogmaals.  Hibiscus schijnt bloeddruk verlagend te zijn en goed voor de lever. Nou is mijn lever natuurlijk al een maand aan het herstellen maar alle kleine beetjes helpen niet waar 🙂
Overigens heb ik bij de TOKO 100 gram zongedroogde hibiscus bloem gekocht voor EUR 1,95

hibiscus

Op de verpakking staat dat je het hele pak met 1,5 liter gekookt water moet overgieten  – en er zo thee van maken DUS ik denk niet dat 1 zo’n gedroogd bloemetje in mijn watertje echt werkt maar … je weet nooit 🙂
Nou daarna vanochtend weer eens lekker aan het experimenteren geweest en een zoet ontbijtje gemaakt. Helemaal Paleo. Mega zoet vond ik ondanks dat ik er geen suiker in heb gedaan.
appel

JaCulinair Warm Appel ontbijt noem ik het maar . Ik zit er behoorlijk vol van dus ben benieuwd wanneer ik weer honger krijg….
Nou ik moet zeggen, dat honger gevoel heeft lang geduurd. Tussen de middag heb ik een ons ham en wat stukjes komkommer gegeten. Rond borreltijd kreeg ik mega trek in allemaal lekkere dingen. Dus  heb ik wat gemengde noten gegeten. Vanavond lekker een lof salade gemaakt (LCHF) met boontjes en een een kalfs entrecote. Was heerlijk

Kalfslapje met boontjes

Zaterdag 30 januari
Echt alweer weekend… pff
Vanochtend weer heerlijk uitgeslapen. Daarna nogmaals het appel ontbijtje gemaakt. Nu keer twee zodat manlief mee kon genieten. Hij vond het ook heerlijk dus dat ga ik vaker maken in het weekend, Tis echt een weekend ding vind ik want het duurt wel even om in elkaar te flansen, Hoewel het misschien een goed idee is om het de avond ervoor al te maken. Ik zal morgen eens kijken.
Ik voel me prima vandaag… lekker boodschapjes gedaan. Ik vind het in het weekend lekker om naar de biologische markt aan de overkant te gaan (Landmarkt) .
Voor de lunch komkommer plakjes met filet americain erop… lekker Paleo – NOT … Filet Americain is natuurlijk bewerkt… en dat mag niet van Paleo. Hoewel ze in het Paleonistiche tijdperk ook geen foodprocessors en ovens hadden .. dus waar blijf je dan met je onbewerkte voedsel 🙂 Maar goed je moet niet overal vraagtekens bij zetten en gewoon doen.
En ik vind dat dus heerlijk komkommer sandwich met Filet Americain.
Vanavond ga ik Bloemkool pizza maken… ook als niet echt Paleo want er zich kaas op en aangezien dit zuivel is mag het eigenlijk niet…. Dus dan doen ik voor het avond eten maar even LCHF. Niet omdat het moet , maar omdat het kan.
De Pizza is HEEEEEERLIJK

uit oven

Zondag 31 januari
De laatste dag van de maand en het weekend alweer…. wat gaat de tijd snel.
Als ik die foto hierboven zie …. die Pizza was echt heerlijk. En simpel te maken. Er zit wel een heel zakje geraspte mozzarella in – 200 gram dus  – dus 100 gram pp maar ik had na afloop toch het gevoel dat ik light gegeten had . Niet zo vol als normaal na een pizza, hoewel ik moet zeggen dat ik me niet kan heugen wanneer ik voor het laatst pizza gegeten heb.
Vanochtend begonnen met een glas lauw gekookt water met daarin een schijfje citroen, limoen, grapefruit en een hibiscus bloem. Ik ga dit vanaf nu iedere dag nemen. Voelt goed en gelijk de nodige vitamine C plus een groot glas water om de boel goed door te spoelen. Gelijk nog maar even wat vitamines in de vorm van een kiwi erbij. Half uurtje later een omelet van 3 eieren gebakken met Ghee.
Rond een uur of 2 zijn we gaan wandelen en met het pondje naar de overkant om vervolgens rond te kijken in de Kromhouthal waar de afgelopen 3 dagen het Foodsoulfestival was. Allemaal foodtrucks en drank trucks die hun waar aanboden. Daar heb ik een onsje serrano ham gegeten. Was heerlijk. Maar het leek wel als af we een rookoven binnen waren gelopen… wat een stank zeg.
Thuisgekomen kreeg ik natuurlijk weer trek dus hebben we een stuk gril/kaas worst weggewerkt. NIET MEER KOPEN Jacq!!! Wat je niet in huis hebt kan je ook niet opeten.
Vanavond (had ik nou echt nog honger?) courgetti met meatball gemaakt (recept volgt)

Courgetti met meatballs

Maandag 1 Februari
Werken weer… vanochtend voor het werk snel wat in elkaar geflanst. Ontbijtje was een halve banaan, een halve appel, wat kaneel een schep kokosyoghurt. En mijn usual morning watertje (zie gister)
En een omelet gemaakt voor tussen de middag. 3 eieren geklutst en 1/4 prei in reepjes en een theelepel kerrie poeder. Was lekker smullen.
Tussen de middag met mijn collega een lekker gewandeld. Uitgewaaid eigenlijk. Wat een storm zeg.
Vanavond een tartaartje met wat champignons en een uitje en wat komkommer sla.
Vroeg naar bed wat ik ben moe.

Woensdag 3 Feb
Ja een dagje overgeslagen… gister de hele dag enorme hoofdpijn gehad dus geen zin om te schrijven. Vandaag gaat het gelukkig een stuk beter. Vanochtend een appel gebakje als ontbijt 🙂

appelgebakje - lchf

Helemaal Paleo en LCHF – hoewel voor LCHF er eigenlijk te veel fruit in zit.
Een halve appel in stukjes, wat kaneel , een eetlepel lijnzaad en een eetlepel hennepzaad, een schep kokosyoghurt en wat amandelschaafsel.
Tussen de middag op mijn werk een omelet gegeten… had ik vanochtend al klaar gemaakt.

omelet - paleo

omelet meeneem paleo

Lekker hoor en goed vullend dus toen ik vanavond thuis kwam had ik zelfs niet eens zo’n honger. Alleen wat kipfilet gegeten en wat nootjes.

Donderdag 4 februari
Een druilerige regenachtige dag… bleh DUS tijd om weer lekker aan de slag te gaan.
Ik had me eigenlijk voorgenomen om vandaag eens wat sportiefs te gaan doen… buiten. Maar gelukkig regent het. Dus snel met de auto even boodschapjes gaan doen. Ik moet research gaan doen… Zondag ben ik jarig en ik wil een taart maken. En ik wil natuurlijk niet maandag een kilo aangekomen zijn nu ik gram voor gram per week afval.
Zo eerst even lunchen… omelet kaas en wat avocado erbij. en dan daarna eerst maar eens even wat crackers maken. Ik merk toch dat ik dat knapperige mis. Dat zal ook de reden zijn dat ik iedere avond een flinke hand nootjes pak.
Verder vandaag lekker aan het bakken geweest
Coffee snacks (resultaat foto en recept) straks op de blog) maar zo zag het er eerst uit:
Coffe snack
Coffee snack 2

Verder weer mijn sesam/rozemarijn crackertjes gemaakt – die zijn al weer bijna op want manlief vind ze heerlijk en onder het motte dat ze zo gezond zijn (lees geen koolhydraten) kunnen we er best nog eentje nemen hahaha
De bereiding:

verse 4 feb in de maak

versie 4 feb -1

Verder heb ik voor de lunch vandaag een kaas omelet gemaakt met wat komkommer en avocado. Nou dat was me toch stuffing…. ik denk een beetje te!
in pan op bord

Vrijdag 5 februari – Dags des oordeels 🙂
Nou het was me een weekje wel. Lekker gegeten. Veel gesport (NOT)
Resultaat van deze week is -6 ons, ja dat valt weer tegen maar zoals ik al eerder zei… da’s 26 kilo per jaar en ik eet heerlijk zoals je ziet .
Dus de totale score is nu 4.1 kilo eraf en verder een halve cm in mijn taille en een halve op mijn heupen… daar valt ook tegen. Hoewel ze zeggen dat 5 kilo (VET) een hele maat is dus als ik zo door ga moet ik het over 2 weken aan mijn kleding merken.