Dagboek – JaCulinair Challenge week 4 , 22 – 29januari

Vrijdag 22 januari
Mega tegen vallen dus zoals ik al schreef. Ik baal echt enorm, Ik vond het met name in de weekends erg ongezellig om niet te drinken…
Het gekke is dat ik wel in centimeters wat kwijt ben, 4 cm om mijn middel en 2 cm op mijn heupen.
Misschien is het die bloemkool wel waar ik dik van wordt. Ik heb ooit eens gelezen dat als je het bloedgroep dieet volgt en je bloedgroep O negatief hebt zoals ik je geen bloemkool moet eten. Ik denk dat mijn hersenen dat hebben opgeslagen….. Jammer want ik vanavond weer bloemkool eten. Ik ga namelijk Paella maken
Maar goed ik ben nog steeds 3.1kg kwijt in de 3 weken dat ik nu bezig ben dus op zich niet zo erg…. maar toch stiekem gehoopt dat er een kilootje af zou zijn.

Dus vandaag weer met frisse moed verder
Vanochtend een roerei van 2 eieren in ghee gebakken. Weer eens wat ander dan gekookt. Tussen de middag 125 gr kokosyoghurt met een banaan en als toetje een halve avocado.
En net een handje studenten haver.

Vanmiddag heb ik lijnzaadbrood gemaakt

lijnzaadbrood 2

 

ik heb er speciaal een koffiemolen voor gekocht…. het recept geeft namelijk aan dat je lijnzaad meel nodig hebt plus lijnzaad. Nou heb ik overal geprobeerd lijnzaad meel te kopen maar ik kan alleen maar gebroken lijnzaad vinden. Dus heb ik mijn gebroken lijnzaad in een koffie molen tot lijnzaad meel gemalen.  Alleen , nu twijfel ik weer enorm…. Online lees je nml dat teveel lijnzaad gevaarlijk is en helemaal als het gemalen is… of juist niet? Nou ja ik denk dat ik gewoon niet dat hele brood in 1 keer op moet eten.
Vanavond dus weer op de culinaire toer… deze keer is het Paella  geworden.

ingredienten3 persoon

Al deze bloemkool rijst gerechten zijn echt super makkelijk klaar te maken, snel klaar , je moet alleen goed voor bereiden maar als de “mise en place” klaar is is je gerecht zo gemaakt, In tegen stelling tot echte rijst die je nog moet koken etc.
Hoe dan ook de Paella was heerlijk!

Zaterdag 23 en zondag 24 januari
Weekend ! Whoopie, ik moet zeggen dat ik de weekenden vwb niet drinken het lastigst vind.
Voordeel is natuurlijk dat ik heerlijk slaap, maar een nadeel vind ik toch dat je trek krijgt. Ik denk dat het net zoiets is als je stopt met roken. De reden dat mensen dan aankomen is omdat je gaat zoeken , iets wil doen met je handen! In mijn geval ik krijg zin om te snoepen.
Ik moet dus op zoek naar een alternatief. Wandelen is een goeie… beweeg ik gelijk, dus als ik dan snoep dat verbrand ik het weer door het wandelen.
met snoepen bedoel ik trouwens niet snoep. Ik bedoel nootjes of een plakje kaas… de dingen waardoor ik waarschijnlijk niet afgevallen ben afgelopen week.
Gister (zaterdag) zijn we tussen de middag gaan lunchen in een sterren tent in Den Haag Calla’s. Heerlijk gegeten. Even niet nagedacht over koolhydraten en suikers MAAR met de drank wel rekening gehouden en een mocktail gedronken – cocktail zonder alcohol en daarna water met bubbeltjes.

compulatie
Conclusie die we hebben kunnen trekken is dat alcohol (wijn dus) niets toevoegt aan de smaakbeleving maar andersom wel. Dus dat wat je eet wel van invloed kan zijn op de smaak van de wijn….
Gisteravond thuis heb ik eigenlijk het eten een beetje laten zitten want ik had wel genoeg gegeten.

Vanochtend lekker yoghurt (kokos met bessen etc) en daarna naar vrienden in Utrecht gegaan waar we mee af gesproken hadden een stuk te gaan wandelen. 8 kilometer gewandeld, heerlijk bijgekletst TOP . Lunch maar overgeslagen… voor de tussendoor trek een hardgekookt eitje genuttigd en vanavond maar niet te laat gaan eten….

Maandag 25 Januari
Gisteravond bimi met gegrilde cote de boeuf en een campignon/gorgonzola sausje … heerlijk
Vandaag weer aan het werk. Als ontbijt vanochtend weer mijn gebruikelijke kokosyoghurt plus+
Tussen de middag gewandeld!!! Jajajajaja stoer he?! Ik had zo’n lijnzaadboterham belegd met ham in een boterhamzakje mee genomen. Plus een banaan en wat worteltjes voor tussendoor. Heb ik toch vandaag tussen de midden even 30 minuutjes , 3 km -> viel tegen, buiten gewandeld. Breekt lekker de dag, je beweegt een beetje… voornemen is om dit vaker te doen. Maar ik blijf natuurlijk wel een mooi weer loper 🙂 We zullen zien.
Vanavond niets bijzonders te doen dus dus lekker vroeg naar bed.
Eten was een restje wat shoarma vlees met paprika, courgette en champignons.

Donderdag 28 januari
Zo eindelijk weer even tijd om te schrijven… beetje drukke dagen achter de rug.
Lijntechnisch baal ik enorm… ik stond vanochtend op de weegschaal en er was gewoon weer 8 ons bij… morgen is weer officieel weegdag dus ik eet vandaag gewoon helemaal niets…. nee tuurlijk niet dat werkt niet.
Lukt trouwens niet want ik heb al ontbeten.
Goed dus in ieder geval dag 28 zonder wijn…. ben geneigd naar de fles te grijpen als ik echt niet afval. Ik heb ook nu zo iets van Paleo/LCHF werkt niet … bij mij. Toch wil ik het en zet ik door. Ik kan het ik ben sterk en ik GA afvallen!!!!
Afgelopen dinsdag uit eten geweest. Geen brood met lekkere smeerseltjes , geen frieten, maar keurig kabeljauw gegeten. Er zat wel pastinaak en pompoen bij… mag wel van Paleo, mag niet van LCHF . Ik was woensdag ochtend ook gelijk weer aangekomen. Jaja ik weet het je moet niet iedere dag op de weegschaal staan maar ik doe het toch.
Gister overdag weer knoert hard gewerkt , geen cappucino genomen deze keer! Misschien dat dat de reden wel is…..
Gisteravond mijn lasagne van courgette gegeten maar zonder de geitenkaas…
Vanochtend een roerei (van 3 eieren) met ghee gebakken , helemaal LCHF.
Ik heb na de lunch van afgelopen zaterdag trouwens een fles Edelflower Cordial gekocht bij AH

siroop

En dit leng ik dus aan met water (sparkling) en een blaadje munt, een stukje schil van een limoen en citroen en ik heb een heerlijk drankje. Weer eens wat anders dan de hele dag water en thee. Er zit natuurlijk wel suiker in die siroop maar ik gebruik echt minuscuul weinig ervan.
Vanavond lekker lof gegeten. Een simpel gerechtje maar ik vind het heerlijk.

uit de oven

Vrijdag 29 Dags des Oordeels
Nou daar gaan we dan… vandaag precies 4 weken aan de slag… resultaat: 3,5 kg eraf Yipee.
Ben enerzijds teleurgesteld omdat het er niet afvliegt en aan de andere kant dat zou over de 3 maanden dat ik deze challenge doe 10,5 kg zijn… En dan is een pond meer dan de bedoeling is dus….. 🙂
Verder op mijn taille toch echt 5 cm kwijt en mijn heupen 2 cm