Dagboek – JaCulinair Challenge week 3 , 15-22 januari

Vrijdag 15 januari
Vol goede moed de nieuwe week in… 3,2 kg kwijt totaal …. Ik ben al blij met 1 kilo per week, want als je dat uitrekent zou dat 52 kilo per jaar betekenen en dat is veeeel te veel. Dus zou ik al bij zijn met een pond per week, dan val ik in een jaar 26 kilo af. Maar dat is helemaal niet nodig dus als ik het zo vol kan houden

Vanochtend eerst begonnen met een sapje…. 4 radijzen, 1 kiwi, een stukje gember en een stuk 10cm ongeveer komkommer. Was bijna een longdrink vol… achteraf vergeet ik de bleekselderij grrrr stom – morgen nieuwe poging.
Als ontbijt/brunch vervolgens 2 oopsies… 1 met een plak ham en de andere met een plakje biologische salami (stink dus nu al naar de knoflook 🙁
’s middag weer veel thee gedronken.
En in de avond heb ik nasi gemaakt…. ik had al zoveel over bloemkoolrijst gelezen dat ik dacht, kom probeer het eens. Weer een s wat anders. En aangezien het weekend is mag/kan ik lekker veel knoflook gebruiken dus 🙂 🙂 2 dikke vette tenen erdoor heen en ik moet zeggen ik heb in tijden niet zo lekker gegeten! Echt het na maken waard

Zaterdag 16 januari
Lekker rustig aan gedaan weer vandaag… om te beginnen een sapje gemaakt van 5 radijsjes, 2 stengels bleekselderij, een stukje gember een stuk komkommer en ik had een ons spinazie gehaald.. nou dat doe ik dus niet meer. Op de een of andere manier pak de sapcentrifuge die blaadjes niet. Echt zonde van het geld.
Voor de brunch weer 2 oopsie broodjes gegeten met ham.
Net boodschapjes gedaan en bij de visboer wat borrel (thee) hapjes gehaald… sashimi van tonijn en zalm en 1 stukje gerookte paling… smullen dus. lekker beetje soya saus erbij hmmmm
Hierna lekker de keuken weer in gegaan om voor het avond eten iets te maken.
Keuze is op kip met sla gevallen…. ik zou Jacq niet zijn als ik daar niet wat lekkers van zou maken. Dus een heerlijk LCHF gerechtje van de kip gemaakt.

Zondag 17 januari
Gister avond een hele reep chocolade op gegeten … wat ben ik toch een oen. Gelukkig zit er maar 50 gram in een reep…. en is het pure/rauwe chocolade  – the dark side Organic raw chocolate met 85% cacao… iets minder slecht . Stel je voor dat ik Tony Chocolony in huis had gehad pfffff.
Vanochtend weer een bakje kokosyoghurt met lijnzaad, hennepzaad en wat blauwe bessen.
En ” as we speak” staan er ontbijt muffins in de oven ….

meerdere op bord
Tussen de middag een muffin uitgeprobeerd was erg lekker , best machtig maar of ik dat voor mijn ontbijt wil…. Ik weet het nog niet. Verder weer 2 oopsies met ham en biologische roomboter (LCHF).  ’s Middags lekker gaan wandelen en in de avond wat spruitjes geroerbakt met wat spekjes en nootmuskaat. Als vlees een biologische runderburger erbij met uit meegebakken wat ui. ‘ s Avonds op de bank een keer GEEN chocola gegeten… goed he 🙂

Maandag 18 januari
Ontbeten met 2 oopsies (jajaja ze zijn bijna op) roomboter en ham, op mijn werk vanochtend een cappuccino genomen, is niet echt top ik weet het maar het vult wel lekker….en ik vraag de koffie dame er wat cacao poeder op te doen…. hier zit geen suiker in in stilt de zoete trek.
De lunch had ik vanochtend thuis al bereid… gemengde eikenblad sla (mix van AH), wat groene pittige olijven, een augurk, 75 gram kiprollade filet, wat pittige radijs kiemen, nog wat van de spruitjes en spekjes van gisteravond, 15 gram pijnboompitjes en een scheut heerlijke olijfolie!
Verder geen tussendoortjes op mijn werk genomen maar toen ik om 18.15 thuis was had ik mega trek…. dus even zo’n ontbijt muffin weggewerkt terwijl ik het eten aan het klaar maken was. Gehakt geruld, lof gekookt, door elkaar geroerd en in een ovenschaal gedaan, paar plakjes ontbijt spek erover, beetje geraspte kaas en in de oven. 20 minuutjes op 200 graden.
Daarna de koude in… wandelen! 8 km gelopen in anderhalf uur. En nu voldaan trots naar bed.

Dinsdag 19 januari
Toch een beetje te veel gelopen gisteravond. Ik kon slecht slapen… mijn lichaam was nog volop aan het wandelen denk ik… pfff best moe opgestaan. Buiten dat heb ik weer pijn aan mijn rug . Sporten is zo niet mijn ding 🙁
Vanochtend bij het ontbijt weer lekker kokosyoghurt met wat blauwe besjes en zaadjes gegeten. Tussen de middag op mijn werk een salade van gemengde eikenblad sla, een gekookt eitje, een augurk, wat olijfjes en wat gerookte kipreepjes. Eetlepel olijfolie erbij smullen.
s’ middags weer een cappuccino (buiten al het water en alle thee) en vanavond kippedijen , in blokjes, gebakken, met 2 ons thaise roerbakschotel (van AH) erbij. Beetje curry madras van Jonnie Boer erbij. Op mijn bord nog een eetlepel sambal hmmm heerlijk.
En nu dinsdag avond serie avond dus…. met een kop thee voor de buis.

Woensdag 20 en donderdag 21 januari
Gister een hele drukke en lange dag gehad. Eerst werken en ’s avonds de kroeg in… we hadden ons opgegeven voor de Pubquiz hier in de buurt, ontzettend gezellig! De eerste prijs hebben we niet gewonnen maar dat geeft niet. De eerste prijs was namelijk het doorscheuren van de drank rekening …. en met alleen maar thee en spa rood erop was dat nou niet echt schokkend.
Gister voor het ontbijt 2 eitjes, tussen door een banaan en een cappuccino, lunch was een salade met kip net als dinsdag, dit lunch ik meestal op mijn werk. En ’s avonds thuis snel nog de laatste 2 oopsies met roomboter en kaas – lekker LCHF en als dessert kokosyogurt met bessen en zaden, de omgekeerde wereld dus. Grappig genoeg zat ik enorm vol van dit normaal gesproken ontbijtje.
Vanochtend donderdag dus, weer 2 eitjes met zaanse. Tussen de middag een ons ham en een banaan en een handje ongebrande gemengde noten.
Lekker op mijn gemakje boodschapjes gedaan en allemaal lekkere gezonde dingen gemaakt.
Je leest straks wel wat het avond eten geworden is.

Vrijdag 22 Dags des Oordeels
Eerst even gister avond… weer lekker met bloemkool  aan de slag gegaan. Een heerlijk gerechtje al zeg ik het zelf.

gebakken rijst
Maar dan nu huil huil… ik ben gewoon 1 ons aangekomen . Conclusie is dus dat NIET drinken NIET werkt!!! Als je wel drinkt kom je aan… ok ! Maar als je niet drinkt val je niet af! Niet eerlijk hoor. Maar ik hou vol nog maar een dag of 80…..