Dagboek – JaCulinair Challenge week 2 , 8-15 januari

Nieuwe ronde nieuwe kansen
Met de tegenvallende resultaten ga ik vol frisse moet de nieuwe week tegemoet! Vanaf maandag weer aan het werk. Dat geeft me dus ook wat minder tijd om me met eten bezig te houden…
Zaterdag 9 januari
Eerst even wat ik gister allemaal gegeten heb… Ontbijt bestond uit 2 gekookte eitjes met een klodder zaanse (ik vind dat dus echt heerlijk) tussen de middag een plakje van mijn “home – made ” noten brood en daarbij een ons Yorkham en een stukje komkommer.
Gisteravond een lofschotel gemaakt… heel simpel hoor, 4 stronkjes lof ons twee’tjes, in stukken gesneden, even 5 minuutjes gekookt, in vergiet. Vervolgens in een ovenschaal verdeeld, een paar plakjes ontbijtspek erover (een stuk of 4) en daarover wat geraspte kaas, ik gebruik Parmezaanse kaas en ik schaaf het zelf met een microplane rasp want dan heb je echt maar heel weinig nodig. Dit heb ik een minuut of 15 in de oven gezet op 200 graden.
In de tussen tijd 2 dikke vette (kalfs) tartaartjes gebakken met wat champignons erbij.
Lekker hoor! En weer heel veel thee en water de hele dag door.
Ik merk wel dat ik wat fitter begin te worden… energieker eigenlijk… om fit te worden moet je sporten en dat doe ik nog niet ! Helaas.

Vanochtend lekker op m’n gemakje gedaan… om een uur of 10.00 ontbeten. Heerlijk kokosyoghurt met wat hennepzaad, lijnzaad, een paar blauwe bessen en een halve banaan en 1 framboosje.

kokosyoghurt
De lunch bestond uit 3 crackertjes (foto volgt) met een plakje katenspek en 2 kipkluifjes… ik had gister bij de Landmarkt hier aan de overkant van die biologische al gebakken “borrel” kip kluiven gekocht en daar heb ik er heerlijk 2 van opgekluifd hahaha.
Net een stukje gewandeld … maar 4 km maar goed het begin is er.
Op het vuur staat nu een pannetje soep te trekken voor een groente soepje voor morgen … want dan hebben we een nieuwjaarsreceptie van de VVE  IN DE KROEG!!! nou dat zal dan de eerste echte beproeving worden! Geen wijntje, geen bitterballen…. nee het vooruitzicht op een heerlijke kop zelfgemaakte groentesoep van een schenkel getrokken met heuse zelfgerolde soepballetjes erin 🙂

Wat ik vanavond ga eten… geen idee nog maar ik heb zin in iets met knoflook

Zondag 10 januari
Weer heerlijk geslapen en lekker lang blijven liggen…. omdat het kan 🙂
Gisteravond procureurlapje met geroerbakte groente MET knoflook en wat kokosroom  was heerlijk!
Vanochtend weer lekker 2 gekookte eitjes.
Overdag lekker een beetje geluierd…. tussen de middag banaan ommetjes gemaakt en om 4 uur naar de nieuwjaarsreceptie van de VVE. TROTS trots trots 🙂 GEEN bitterbal of kaasstengel genomen, geen wijntje maar 1 glas spa blauw met een schijfje citroen en voor de verandering 1 spa rood met een schijfje citroen… goed he ?
“s avonds thuis een lekkere kop van de Home made groente soep (die ik gister had gemaakt)

Maandag 11 januari…. mijn favoriete dag van de week want ik mag weer gaan werken na 3 weken nietsdoen.
Slecht geslapen en ruim voor de wekker (6 uur)  wakker (of heb ik eigenlijk uberhaubt wel geslapen)
Dus  opgestaan, op mijn gemakje gedoucht, een heerlijk ontbijtje gemaakt , kokosyoghurt met besjes hennepzaad en lijnzaad. Tijd voor 3 kopjes espresso…. wanneer ga ik nou eens van die zoetjes af….. soep opgewarmd, in thermosfles gedaan om mee naar kantoor te nemen, avocado als vuller voor erbij en ….. oops toch pas om 8 uur de deur uit. Hoe krijg ik het voor elkaar.
Overdag op mijn werk veel thee gedronken, chai, groene etc.
Vanavond thuis niet erg veel zin om te koken dus ik heb een dikke vette biologische runderburger gebakken met een lading ui erbij , een beetje sambal en beetje zaanse mayo….
Ik heb het gevoel of ik een bic Mac op heb hahahaha heerlijk…. maar nu wandelschoenen aan en een rondje om…..

Dinsdag 12 en woensdag 13
Hard aan het werk geweest dus weinig tijd gehad om te schrijven
Dinsdag ochtend weer mijn kokosyoghurt, tussen de middag op mijn werk een salade die ik ’s ochtends al gemaakt had met gemengde sla, een paar groene olijven in stukjes, een grote vleestomaat in stukjes en een blikje tonijn (van Rio Mare op oliebasis) …. tussendoor ’s middags 2 van die ” home-made” bananen pannenkoekjes die ik zondag had gemaakt en ’s avonds het zelfde als maandag (burger moest op dus….) overigens had ik enorme lekkere trek dus ik heb een handje cashew noten weggewerkt , een gekookt ei en ook nog een stukje pure (85% )chocola…. slappe zak!!!
Woensdag ochtend een sapje gemaakt in de sapcentrifuge. 1 kiwi, een stuk gember, een paar stelen bleekselderij en een stuk komkommer. Het was precies een longdrink glas vol.
Op mijn werk een cappuccino genomen (slecht!!!) en tussen de middag een ons ham, en ze hadden in het restaurant bij de salade bar gekookte spinazie dus daar heb ik een flinke bak (minstens 2 ons) van gepakt en een gekookt eitje.
Vanavond thuis een lof schotel gemaakt…. a la wat ik afgelopen zaterdag had gemaakt… alleen deze keer verder niets erbij ( dus geen andere proteïne erbij )
Ben benieuwd wat ik morgen weer voor leuks ga verzinnen 🙂

Donderdag 14 jan
Nou vandaag weer lekker vrij dus weer veel tijd om over eten na te denken en te maken.
Vanochtend de gebruikelijke eitjes met Zaanse gegeten. Toen lekker Oopsie brood gemaakt , ze zien er deze keer veel beter uit want ik heb een ze in vormen gemaakt in plaats van op de bakplaat uit te smeren.

oopsie brood

Heerlijk als lunch gegeten met wat ham, en omdat ik ze nog over had heb ik ook een paar van die banaanpannenkoekjes die ik zondag had gemaakt gegeten.
Vanavond bij de slager shoarma vlees gehaald (van scharrel vlees dus) , dit heb ik gebakken met wat extra verse paprika en paprika poeder (je weet wel van mijn hongaarse buuf) en het geheel geserveerd op 1 kropje (uit elkaar gehaald en gewassen ) little gem sla, een theelepel sambal erover en een sausje van zaanse mayo, een theelepel ” garden mint concentrate” – die engelse van Colman’s – en aangelegd met wat water. Dit sausje is werkelijk to die for (vind ik zelf) zeker als je geen knoflook wil eten wat gebruikelijk is in de saus bij shoarma en buiten dat… door de munt krijg je een beetje een afkoelend effect want ik doe er altijd veel te veel sambal op hahahaha

Vrijdag 15 Januari – tijdstip des oordeels 🙂
Deze week 1.8 kg afgevallen dus nu totaal 3,2 kilo kwijt… ik ben er blij mee, ook 2 cm om mijn middel kwijt… dus ook 3 cm totaal. Ik weet niet zeker in hoeverre dat nu echte centimeters zijn… ik denk dat als mijn kleding wijder gaat zitten dat het dan pas echt zo is en ik dus niet mijn buik in hou hahaha
Ook al 14 dagen lid van de AA he…. ik ben trots!!!