Dagboek – JaCulinair Challenge week 10 , 4 maart – 11 maart – laatste week

Vrijdag 4 maart
Week 10 gaat dit worden, zoals ik vorige week al zei de laatste week dat ik een dagboek zal gaan bijhouden.
De challenge ging erom om geen alcohol te drinken, geen koolhydraten te eten en geen suikers. Ik wilde dit middels de Paleo /LCHF methode doen. Dit alles in de hoop 10 kilo kwijt te raken.
Het enige wat ik echt heb volgehouden is geen alcohol. Voor de rest kan ik zeggen dat ik een slappe zak ben, ik eet af en toe weer wat koolhydraten (laatste week) suiker in de vorm van chocola (85% puur en liefst raw)
We kunnen rustig tot de conclusie komen dat het voor mij niet werkt. Ik heb natuurlijk niet gesport. Hoewel ik dat wel van plan was – in ieder geval wandelen/bewegen is het er niet van gekomen. Ik denk ook dat dit de reden is dat het niet gelukt is.
DUS afvallen =  gezonde voeding + bewegen.
Misschien dat ik dat ooit nog eens ga proberen maar op dit moment krijg ik die knop niet om.
Ik denk dat het voor mij te veel te gelijk is. Enerzijds bezig zijn met thee en water… en aan de andere kant met wat ga ik eten. Dan ook nog sporten erbij? Helaas.

Maar goed
Vrijdag dus…
Vanochtend begonnen met een yam boterham met roomboter en ham en een cracker met kaas. Heerlijk hoor.
Tussen de middag 2 gekookte eieren met mayo en een cracker met pindakaas – ja je leest het goed.
’s middags lekker aan het bakken geslagen en haverkoekjes gemaakt (recept volgt)
ready

‘S avonds ook lekker bezig geweest – ’s middags eigenlijk al en een heerlijk gerechtje gemaakt met schnitzel, courgette en prei
eindproduct
Zaterdag 5 maart
Niet aangekomen pfff, gelukkig 🙂
Vandaag wordt een lange dag. We moeten van hot naar her en terug.
Eerst om een uur of 13 naar de verjaardag van schoon – en kleindochter… alwaar ik GEEN taart gegeten heb 🙂 Hij zag er heerlijk uit maar om nou gelijk aan de suiker te gaan… geen strak plan.

Zondag 6 maart
Vandaag ook niet aangekomen pfff. Gister toch een bitterballetje gegeten ” on top of” ontbijt, lunch en avondeten. Dus so far so good.
Vanochtend begonnen met yoghurt zoals ik altijd eet.
Tussen de middag een tostie gemaakt… dwz ik heb een sneetje YAM desem brood belegd met ham en kaas en dit onder de gril gedaan. Was lekker. Lekker weer ook dus lekker een stuk gewandeld. Ik voel me verder prima… zelfs al 2 keer naar de hum geweest… t werkt goed die vezels 🙂
’s Avonds spruitjes puree (dus spruitjes 12 minuten koken en dan fijnstampen met in dit geval wat roquefort kaas – yammie) met een karbona’tje gebakken met wat champignons erbij

Maandag 6 – vrijdag 11 maart – Laatste dag des Oordeels
Deze week niet veel tijd gehad om te schrijven en ook niet echt om te koken.
Ik kan wel melden dat ik weer wat koolhydraten ben gaan eten… heel voorzichtig.
Mijn ontbijt bestaat telkens uit Griekse yoghurt gemengd met kokosstart, een eetlepel haver/spelt/boekweit vlokken – deze heb ik door elkaar gedaan omdat ik niet meer weet wat wat is… – de havervlokken zijn wel duidelijk het grootst maar ik heb ze er toch maar doorheen gedaan. Verder een eetlepel gebroken lijnzaad , hennepzaad , zonnebloempitten en wat blauwe bessen. Ik ga op deze mix het best… tot de lunch. Hoewel… ik heb de deze paar dagen rond 11 uur een appel gegeten.
’s Avonds – maandag een heerlijke spruitjes schotel – spruitjes met rookworst , spekjes , wat sambal badjak , wat champignons en gegratineerd met een beetje Parmezaanse kaas.

voor de ovenna de oven

Was echt super lekker! Ga ik vaker maken (spruitjes eerst gaar gekookt he…)
Dinsdag avond met een vriendin uit eten geweest. Truffelrisotto met kabeljauw en truffelschuim. Was heerlijk! Geen mega grote portie dus van alle kwaden de minst erge dacht ik.
Woensdag avond voor het eerst weer eens pasta gegeten 🙂 Ik had er zo’n zin in.
Nou is het allemaal niet zo heel ernstig. Er zit meer groente in dan pasta 🙂
Ik heb wat volkoren biologische penne (van AH) gekookt, de Italiaanse roerbak schotel van AH met wat rundertartaar geruld en twee eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden, een dikke theelepel kerrie poeder. In een ovenschaal met een heel klein beetje 30+ geraspte kaas erover. Smullen 🙂
Donderdag mijn ouder opgehaald… die ware 8 weken aan het overwinteren geweest.
Tussen de middag 2 oercracker – spelt en meerzaden met een avocado gegeten.
’s Avonds 1/4 pak Thaise roerbakschotel met 75 gram tartaar, 50 geram zilvervliesrijst en een eetlepel red curry paste…. smullen.

Vrijdag 11 maart – dag des oordeels.
Mijn laatste dagboek pagina… Ik moet zeggen dat ik het ontzettend leuk vond en ook vind om te schrijven.  Ik heb het in ieder geval de laatste 10 weken met plezier gedaan. Ik heb het voor mezelf gedaan, geen idee wie of uberhaubt iemand anders het leest maar dat maakt ook niet uit.
De challenge is voorbij, 10 weken niet gedronken, grotendeels suiker en koolhydraatarm/vrij geprobeerd te eten met het doel 10 kilo af te vallen.
Challenge mislukt.
Hoewel ik deze week toch wel weer bijna een kilo kwijt ben YIPEEEEEE (die ik de afgelopen 2 weken weer was aangekomen- ahumahum) Het eind resultaat is dus – 4,3kg !
Gefeliciteerd zelf 🙂

Vanavond heerlijk een glas wijn om te proosten op het resultaat!