Aziatisch getinte restjes soep

Je kent dat wel… zondag middag trek in wat lekkers, eigenlijk niets in huis om een volwaardige maaltijd van te maken en geen zin om de deur uit te gaan.
Op zo’n moment komt de “flanser” in mij naar boven 🙂
Wat heb ik nog liggen en wat kan ermee maken.
In zo’n geval is een soepje zo in elkaar geflanst.

Men neme… alles wat je aan groente restjes kunt vinden , in mijn geval was dit:
2 uien (gesnipperd
3 stengels bleekselderij
1 halve courgette
1 grote vleestomaat

In een soeppannetje wat olijfolie of kokosolie verhitten, hierin heb ik een grote eetlepel red curry paste gedaan en vervolgens eerst de uien even zacht laten worden (toen wist ik nog niet wat er er verder bij zou gaan doen)
Vervolgens de in kleine stukjes bleekselderij erbij gedaan
de courgette in blokjes, toen heb ik er de tomaat in blokjes bij gedaan, 1 eetlepel baharat en een rundvlees bouillon blokje.
3 glazen water zodat het geheel goed onder stond.
Toen alle groente gaar waren – zo’n minuut of 20 heb ik er een eetlepel biologische tomatenpuree bij gedaan en een scheut kokosroom. Het geheel gepureerd en zie hier het resultaat van een HEERLIJKE soep.

soep in pan soep in mok

Smakelijk
Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.