Asperges met gerookte zalm

Even een mega simpel maar oh zo lekker gerechtje tussen door.
Weinig kooktechniek anders dan het bereiden van de asperges.

Asperges zijn echt zoooo simpel te maken en zo heerlijk althans dat vind ik.

Eerst snij je het harde onder kantje eraf en vervolgens schil je ze.
Let op dat je van onder de kop naar het uiteinde schilt.
Dan leg ik ze altijd in een pan met koud water. Ik laat ze hier rustig vast een uur van te voren in liggen zodat ze zich helemaal vol kunnen zuigen…
Dan breng ik vervolgens de pan met water en asperges aan de kook. Ik laat de asperges ongeveer 8 minuten doorkoken (hangt een beetje van de dikte af – als je een scherp mes er voorzichtig in steekt dan voel je of ze gaar zijn) vervolgens zet ik het vuur uit, laat de asperges in de pan zitten en ga aan de slag met mijn andere ingredienten.

In dit geval was het gerookte zalm. Lekker veel bij de Volendamse visboer gehaald 🙂
In kleine roosjes op het bord verdeeld. En het geheel opgemaakt met stukjes augurk, verse Hollandse garnaaltjes (ook van de visboer), wat gedroogde dille en toefjes bearnaise saus. (druk op de link voor een eerder recept met uitleg over de saus).

De asperges heel voorzichtig afgieten en even in een schone theedoek droogdeppen.
En dan…
Geniet ervan

Paleo asperges met gerookte zalm

Smakelijk
Jacq

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.